13.7 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

Ministrul turc al sănătății a declarat al vârf al pandemiei COVID-19: 300.000 de medici infectați

Turcia se confruntă cu al doilea vârf al pandemiei de COVID-19, a declarat, miercuri, ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, informează presa turcească.

Koca a declarat într-o conferință de presă după întâlnirea cu echipa sa că Ankara a înregistrat cea mai rapidă creștere a cazurilor în ultimul timp, cu un număr dublul față de Istanbul, care era anterior epicentrul focarului în Turcia.

„Trecem prin al doilea vârf al primului val de coronavirus. Neatenția la nunți și la sărbătorile religioase ne-au costat mult „, a susținut ministrul.

În urma remarcilor lui Koca, guvernul a anunțat noi restricții pentru nunți. Astfel, durata la o oră și interzicând toate alimentele și băuturile. De asemenea, a interzis participarea persoanelor în vârstă și a copiilor la astfel de ceremonii.

300.000 de medici infectați 

Ministerul Sănătății a raportat 1.596 de noi cazuri de coronavirus și 45 de decese în ultimele 24 de ore, iar numărul de cazuri totale au ajuns la 271.705 și 6.417 de decese.

Mai mult, Koca a anunțat numărul de lucrători medicali infectați în al doilea vârf al pandemiei, afirmând că 29.865 de profesioniști din domeniul sănătății au contractat virusul și 52 și-au pierdut viața.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.