marți, aprilie 13, 2021

Ministrul turc al sănătății a declarat al vârf al pandemiei COVID-19: 300.000 de medici infectați

Turcia se confruntă cu al doilea vârf al pandemiei de COVID-19, a declarat, miercuri, ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, informează presa turcească.

Koca a declarat într-o conferință de presă după întâlnirea cu echipa sa că Ankara a înregistrat cea mai rapidă creștere a cazurilor în ultimul timp, cu un număr dublul față de Istanbul, care era anterior epicentrul focarului în Turcia.

„Trecem prin al doilea vârf al primului val de coronavirus. Neatenția la nunți și la sărbătorile religioase ne-au costat mult „, a susținut ministrul.

În urma remarcilor lui Koca, guvernul a anunțat noi restricții pentru nunți. Astfel, durata la o oră și interzicând toate alimentele și băuturile. De asemenea, a interzis participarea persoanelor în vârstă și a copiilor la astfel de ceremonii.

300.000 de medici infectați 

Ministerul Sănătății a raportat 1.596 de noi cazuri de coronavirus și 45 de decese în ultimele 24 de ore, iar numărul de cazuri totale au ajuns la 271.705 și 6.417 de decese.

Mai mult, Koca a anunțat numărul de lucrători medicali infectați în al doilea vârf al pandemiei, afirmând că 29.865 de profesioniști din domeniul sănătății au contractat virusul și 52 și-au pierdut viața.

Turcia: O femeie a decedat după întârzierea spitalizării, pe fondul creșterii cazurilor COVID-19

O femeie în vârstă de 41 de ani a decedat după ce a așteptat peste două săptămâni să fie internată în spital pentru tratamentul bolilor pulmonare, conform Ahval News.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com