sâmbătă, noiembrie 14, 2020

Turcia: Biserica ortodoxă cunoscută sub numele de „Hagia Sofia din Bursa” demolată

Biserica Ortodoxă Greacă Georgios, cunoscută sub numele de „Hagia Sophia” din provincia nord-vestică Bursa a fost demolată, relatează greekreporter.com

Municipalitatea a preluat structura istorică în 2006, restaurând situl și redeschizându-l ca Casa Culturală Özlüce. Direcția a intentat un proces pentru a obține drepturi de proprietate asupra bisericii în 2013, iar clădirea a fost abandonată de atunci.

Primarul Nilüfer, Turgay Erdem a declarat că municipalitatea a cheltuit aproximativ 2 milioane de lire turcești pentru restaurarea clădirii.

„Ne-am făcut partea pentru a transmite o moștenire culturală generațiilor viitoare. Cu toate acestea, fundațiile au părăsit clădirea să putrezească. Timp de 7 ani, nimeni nu a revendicat această structură. A existat pericolul de prăbușire” a susținut primarul.

Clădirea a fost denumită Hagia Sophia din Bursa datorită utilizării sale ca biserică și moschee în trecut.

Drame umane: Deținuții infectați cu COVID-19 în închisorile din Turcia: ”Am fost lăsați aici să murim”

Un deținut a trimis o scrisoare către oficialii turci și către presă, în care a descris condițiile în care trăiesc, raportând  tortura...

Rochia cu imprimeu reprezentând un pește, interzisă în penitenciar: “Cum poate deveni peștele un instrument de propagandă?”

O rochie cu un imprimeu reprezentând un pește a fost interzisă în penitenciar pe motiv că ar fi fost “riscantă”, relatează Duvar English.

Turcia interzice fumatul în locuri publice pentru a preveni răspândirea COVID-19

Ministerul de interne al Turciei a interzis fumatul în locurile publice din întreaga țară pentru a opri răspândirea COVID-19, relatează cotidianul britanic,...

O pasăre din Constanța a fost găsită în delta din Turcia

Fotograful pasionat de păsări, Alper Tüydeş a fotografiat pasărea Cormoran, în delta Kocaçay, din provincia Bursa.