22.1 C
București
sâmbătă, septembrie 19, 2020

Ministerul de Externe al Turciei a spionat o organizație suedeză invocând motivul existenței unor jurnaliști turci exilați

Documente secrete ale Ministerului de Externe al Turciei obținute de Monitorul Nordic au dezvăluit operațiuni clandestine ale guvernul președintelui Recep Tayyip Erdoğan împotriva  jurnaliștilor care locuiesc în exil în Suedia.

Acestea au scos la iveală modul de funcționare internă din guvernul turc în vânătoarea  jurnaliștilor care s-au manifestat în mod critic la adresa guvernului turc și care sunt în exil. Scopul final al activității guvernului este de a reduce la tăcere vocile critice dincolo de granițele turcești și a de a crea un efect de spaimă pentru cei care continuă să scrie și să vorbească împotriva lui Erdoğan, scrie nordicmonitor.com

O revizuire a documentelor guvernamentale arată că tweet-urile și articolele publicate de jurnaliști au fost enumerate ca dovezi ale terorismului.

De asemenea, autoritățile turcești au discutat despre modalitățile de extrădare a jurnaliștilor exilați din Suedia, fie prin relații bilaterale, fie prin Interpol.

Doi dintre jurnaliștii urmăriți de guvernul turc au fost prezenți în București, în cadrul unei dezbateri despre libertatea mass-media:

Directorul executiv al lui Nordic Monitor, Abdullah Bozkurt, jurnalist turc veteran, care a fost forțat să se mute în străinătate în 2016 pentru a scăpa de represiunea guvernului Erdoğan împotriva libertății presei din Turcia, unde aproape 200 de jurnaliști sunt în prezent închiși.

De asemenea, Levent Kenez, un alt jurnalist în exil, care conducea ziarul național Meydan, din Turcia, iar acum este directorului executiv al Nordic Monitor.

„Există două rețele de comunicații separate în cadrul Ministerului Afacerilor Externe – una pentru circulație internă și una pentru comunicarea cu alte agenții guvernamentale”, a declarat un fost diplomat turc pentru Nordic Monitor, când a fost rugat să comenteze documentele secrete.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.