vineri, mai 24, 2024

Ministerul de Externe al Turciei a spionat o organizație suedeză invocând motivul existenței unor jurnaliști turci exilați

Documente secrete ale Ministerului de Externe al Turciei obținute de Monitorul Nordic au dezvăluit operațiuni clandestine ale guvernul președintelui Recep Tayyip Erdoğan împotriva  jurnaliștilor care locuiesc în exil în Suedia.

Acestea au scos la iveală modul de funcționare internă din guvernul turc în vânătoarea  jurnaliștilor care s-au manifestat în mod critic la adresa guvernului turc și care sunt în exil. Scopul final al activității guvernului este de a reduce la tăcere vocile critice dincolo de granițele turcești și a de a crea un efect de spaimă pentru cei care continuă să scrie și să vorbească împotriva lui Erdoğan, scrie nordicmonitor.com

O revizuire a documentelor guvernamentale arată că tweet-urile și articolele publicate de jurnaliști au fost enumerate ca dovezi ale terorismului.

De asemenea, autoritățile turcești au discutat despre modalitățile de extrădare a jurnaliștilor exilați din Suedia, fie prin relații bilaterale, fie prin Interpol.

Doi dintre jurnaliștii urmăriți de guvernul turc au fost prezenți în București, în cadrul unei dezbateri despre libertatea mass-media:

Directorul executiv al lui Nordic Monitor, Abdullah Bozkurt, jurnalist turc veteran, care a fost forțat să se mute în străinătate în 2016 pentru a scăpa de represiunea guvernului Erdoğan împotriva libertății presei din Turcia, unde aproape 200 de jurnaliști sunt în prezent închiși.

De asemenea, Levent Kenez, un alt jurnalist în exil, care conducea ziarul național Meydan, din Turcia, iar acum este directorului executiv al Nordic Monitor.

„Există două rețele de comunicații separate în cadrul Ministerului Afacerilor Externe – una pentru circulație internă și una pentru comunicarea cu alte agenții guvernamentale”, a declarat un fost diplomat turc pentru Nordic Monitor, când a fost rugat să comenteze documentele secrete.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial.