28.8 C
București
joi, septembrie 17, 2020

Diplomatul turc descrie abuzul fizic și sexual din detenție, guvernul turc respinge acuzațile

Mai multe instituții internaționale și activiști pentru drepturile omului cer autorităților turcești să investigheze acuzațiile de tortură sexuală, fizică și psihologică aplicate diplomaților turci închiși, scrie foxnews.com

Mass-media din statul turc a raportat că s-au emise mandate de detenție pentru 249 de angajați ai ministerului de externe suspectați de „manipularea examenului de recrutare a personalului și promovarea incorectă a membrilor mișcării Gulen, pe care statul turc o caracterizează drept o organizație teroristă.”

“Pe 20 mai, patru ofițeri de poliție îmbrăcați în uniformă au venit la mine acasă pentru a mă reține. Nimeni de la secția de poliție nu a menționat ce acuzație ar fi fost formulată împotriva mea, mi sa spus că a fost vorba despre mișcarea Gulen. Mi sa spus că au fost atât de multe acuzații împotriva mea, cu puțin noroc poate o să ajung să văd nunta copilului meu”, a declarat unul dintre diplomații turci închiși.

Diplomatul a afirmat că a fost acuzat că ar fi  fraudat examenele pentru minister. De asemenea  a fost acuzat și de terorism. Acesta a spus că  examenul  a fost distrus, deci este imposibilă auto-achitarea.

Pregătirea mentală pentru închisoare a fost doar începutul chinului, a adăugat diplomatul.

„După miezul nopții, ofițerii de poliție m-au luat pe mine și pe colegii mei de celulă. Tragându-ne de brațe, am intrat într-un coridor întunecat. Am fost încătușați la spatele și am fost legați cu o bucată de material. Ne-au acoperit fețele cu o pungă de plastic, astfel nu le-am putut  vedea fețele „, a spus el.  Diplomatul susține că au continuat să-i hărțuiască sexual folosind bastoanele.

„Era traumatizant  nu numai pentru mine dar și pentru familia mea. Suntem încă în pericol „, spune acesta. „Unii dintre cei torturați se află pe punctul de a-și pierde sănătatea mintală. Unii dintre cei care au fost eliberați în mod condiționat sunt supravegheați strict de poliție și de serviciile de informații”, a adăugat diplomatul.

Reprezentanții Ministrului de Externe neagă aceste declarații. “Turcia susține ferm principiul statului de drept”, a declarat un reprezentant al Ministerului de Externe.

„Procedurile de arestare și de detenție se desfășoară în conformitate cu legislația națională care este compatibilă cu standardele internaționale în domeniul drepturilor omului. Acuzațiile care pun la îndoială angajamentul nostru de a elimina toate actele de tortură sau tratamente inumane sunt neîntemeiate. „, a adăugat acesta.


Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.