miercuri, februarie 21, 2024

Video emoționant al unei victime ale epurărilor din Turcia:„Copiii mei nu vor uita niciodată această zi”

O femeie, victimă a activităților de epurare ale guvernului turc a transmis un mesaj emoționant, alături de un videoclip cu familia ei într-un râu la granița cu Grecia, în încercarea de a fugi din Turcia prin mijloace ilegale, conform Turkey Purge.

O turcoaică, care se crede că ar fi trimisă în judecată de guvernul turc din cauza presupusei apartenențe la Mișcarea Gulen, a făcut o filmare cu familia ei încercând să treacă granița ilegal.

„A mai rămas puțin. O să reușim”, se aude spunând în filmare, copiilor, adăugând la descrierea postării: „Copiii mei nu vor uita niciodată această zi”.

Mii de oameni au fugit din Turcia din cauza unei epurărilor masive lansate de guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) împotriva simpatizanților mișcării Gülen în urma unei încercări eșuate de lovitură de stat din 15 iulie 2016. 

Aproximativ 500.000 de persoane au fost anchetate și aproape 97.000, inclusiv cadre universitare, judecători, medici, profesori, avocați, studenți, polițiști și alții au fost arestați preventiv de la încercarea loviturii de stat.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.