sâmbătă, aprilie 9, 2022

Video emoționant al unei victime ale epurărilor din Turcia:„Copiii mei nu vor uita niciodată această zi”

O femeie, victimă a activităților de epurare ale guvernului turc a transmis un mesaj emoționant, alături de un videoclip cu familia ei într-un râu la granița cu Grecia, în încercarea de a fugi din Turcia prin mijloace ilegale, conform Turkey Purge.

O turcoaică, care se crede că ar fi trimisă în judecată de guvernul turc din cauza presupusei apartenențe la Mișcarea Gulen, a făcut o filmare cu familia ei încercând să treacă granița ilegal.

„A mai rămas puțin. O să reușim”, se aude spunând în filmare, copiilor, adăugând la descrierea postării: „Copiii mei nu vor uita niciodată această zi”.

Mii de oameni au fugit din Turcia din cauza unei epurărilor masive lansate de guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) împotriva simpatizanților mișcării Gülen în urma unei încercări eșuate de lovitură de stat din 15 iulie 2016. 

Aproximativ 500.000 de persoane au fost anchetate și aproape 97.000, inclusiv cadre universitare, judecători, medici, profesori, avocați, studenți, polițiști și alții au fost arestați preventiv de la încercarea loviturii de stat.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.