miercuri, aprilie 24, 2024

De neratat pentru turiști: Un portret rar al lui Suleyman Magnificul expus în Istanbul

Un portret rar al lui Suleiman I, cel mai îndelungat sultan otoman cunoscut sub numele de Suleyman Magnificul a fost expus în Istanbul, conform Hurriyet Daily News.

Edilul Istanbulului, İmamoğlu a anunțat că două portrete foarte valoroase vor fi expuse într-un muzeu de artă, care este în prezent în construcție în șantierul istoric Haliç.

Primarul le-a arătat portretul reporterilor în timpul unei inaugurări la sala de expoziții temporare a clădirii municipalității din cartierul Saraçhane din Istanbul.Tablouri fiind o donație către municipalitatea din Istanbul de către un cetățean anonim care a cumpărat opera de artă la o licitație din Londra.

Pictura sultanului care a condus Imperiul Otoman timp de aproape o jumătate de secol a făcut parte din colecția familiei din Franța încă din secolul al XIX-lea.

Portretul a fost oferit colecționarilor în licitații live începând de la 80.000 de lire sterline (110.000 de dolari) la renumita casă de licitații Sotheby’s, dar prețul de vânzare aproape s-a triplat, ajungând la 350.000 de lire sterline (481.000 de dolari) în final.

Potrivit unor experți de artă de seamă, pictura deschide o fereastră către o narațiune a schimburilor artistice dintre Veneția și otomani în anii 1530.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org