luni, aprilie 11, 2022

De neratat pentru turiști: Un portret rar al lui Suleyman Magnificul expus în Istanbul

Un portret rar al lui Suleiman I, cel mai îndelungat sultan otoman cunoscut sub numele de Suleyman Magnificul a fost expus în Istanbul, conform Hurriyet Daily News.

Edilul Istanbulului, İmamoğlu a anunțat că două portrete foarte valoroase vor fi expuse într-un muzeu de artă, care este în prezent în construcție în șantierul istoric Haliç.

Primarul le-a arătat portretul reporterilor în timpul unei inaugurări la sala de expoziții temporare a clădirii municipalității din cartierul Saraçhane din Istanbul.Tablouri fiind o donație către municipalitatea din Istanbul de către un cetățean anonim care a cumpărat opera de artă la o licitație din Londra.

Pictura sultanului care a condus Imperiul Otoman timp de aproape o jumătate de secol a făcut parte din colecția familiei din Franța încă din secolul al XIX-lea.

Portretul a fost oferit colecționarilor în licitații live începând de la 80.000 de lire sterline (110.000 de dolari) la renumita casă de licitații Sotheby’s, dar prețul de vânzare aproape s-a triplat, ajungând la 350.000 de lire sterline (481.000 de dolari) în final.

Potrivit unor experți de artă de seamă, pictura deschide o fereastră către o narațiune a schimburilor artistice dintre Veneția și otomani în anii 1530.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.