joi, aprilie 25, 2024

Medicii turci au descoperit molecula anti-depresie

Medicii turci anunţă că au descoperit molecula care alungă depresia. Prof. Dr. Sinan Çavun şi echipa sa de la Universitatea Uludağ au efectuat o serie de cercetări în urma cărora au descoperit că molecula Gly-Gln (Glycyl-glutamină) poate fi utilizată cu succes în tratarea depresiei. Molecula Gly-Gln apare în momentul descompunerii endorfinei-B, cunoscută drept „hormonul fericirii”.

uludag
Prof. Dr. Sinan Çavun şi echipa sa de la Universitatea Uludağ au efectuat o serie de cercetări în urma cărora au descoperit că molecula Gly-Gln (Glycyl-glutamină) poate fi utilizată cu succes în tratarea depresiei.

Datorită faptului că poate fi sintetizată în organism, această moleculă nu pare a avea efecte colaterale negative, au declarat medicii implicaţi în cercetare. Studiul şi rezultatele sale au primit calificativul de „Patent European”.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org