joi, iunie 20, 2024

Medic suspendat după ce a comparat remarcile lui Erdogan cu ale lui Ataturk despre medici


Un medic de familie de stat a fost suspendat din serviciu după ce a comparat remarcile lui Erdogan din 2022 despre „Lasă-i să plece” cu remarcile lui Atatürk din 1938 despre „Încredințați-mă medicilor turci”, pe monitorul din fața cabinetului, conform Gazete Duvar.

În provincia vestică Eskişehir, dr. Senem Kaser, care lucrează la Centrul de Sănătate al Familiei Alanönü, a pus observațiile lui Erdoğan la monitorul din fața cabinetului său.

Pe 8 martie 2022, Erdoğan i-a criticat pe medici pentru că au părăsit țara pentru oportunități mai bune spunând: „Nu este statul cel care educă medicii? Vorbesc sincer, dacă se duc, lasă-i să plece.”

Remarcile lui Erdogan la acea vreme au atras o reacție pe scară largă din partea medicilor care au indicat că un astfel de limbaj polarizant era traumatizant.

Dr. Keser a mai scris: „Corturile din regiunea cutremurului au fost inundate. Ai auzit?” pe tabla de lângă cabinetul ei.

Direcția Provincială de Sănătate Eskişehir a declanșat o anchetă asupra dr. Keser și a suspendat-o între timp din serviciu.

Camera Medicală Eskişehir Bilecik a criticat decizia, spunând: „Condamnăm ancheta declanşată împotriva dr. Senem Kaser din cauza afirmaţiilor sale care se încadrează în cadrul libertăţii de exprimare. Cerem ca ea să fie reintegrată imediat în postul ei.”

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.