luni, martie 13, 2023

Medic suspendat după ce a comparat remarcile lui Erdogan cu ale lui Ataturk despre medici


Un medic de familie de stat a fost suspendat din serviciu după ce a comparat remarcile lui Erdogan din 2022 despre „Lasă-i să plece” cu remarcile lui Atatürk din 1938 despre „Încredințați-mă medicilor turci”, pe monitorul din fața cabinetului, conform Gazete Duvar.

În provincia vestică Eskişehir, dr. Senem Kaser, care lucrează la Centrul de Sănătate al Familiei Alanönü, a pus observațiile lui Erdoğan la monitorul din fața cabinetului său.

Pe 8 martie 2022, Erdoğan i-a criticat pe medici pentru că au părăsit țara pentru oportunități mai bune spunând: „Nu este statul cel care educă medicii? Vorbesc sincer, dacă se duc, lasă-i să plece.”

Remarcile lui Erdogan la acea vreme au atras o reacție pe scară largă din partea medicilor care au indicat că un astfel de limbaj polarizant era traumatizant.

Dr. Keser a mai scris: „Corturile din regiunea cutremurului au fost inundate. Ai auzit?” pe tabla de lângă cabinetul ei.

Direcția Provincială de Sănătate Eskişehir a declanșat o anchetă asupra dr. Keser și a suspendat-o între timp din serviciu.

Camera Medicală Eskişehir Bilecik a criticat decizia, spunând: „Condamnăm ancheta declanşată împotriva dr. Senem Kaser din cauza afirmaţiilor sale care se încadrează în cadrul libertăţii de exprimare. Cerem ca ea să fie reintegrată imediat în postul ei.”

Familia unui profesor, victimă a epurărilor, a fost interzisă din căminul alocat supraviețuitorilor cutremurului

M.Ç. și familia sa locuiau în Kahramanmaraș. Casa lor s-a prăbușit în urma cutremurelor și au solicitat să rămână într-un cămin studențesc din provincia centrală a Turciei, Niğde, dar cererea lor a fost respinsă în urma unui control de securitate de către poliție.

Proteste masive în Istanbul, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Poliția a intervenit violent

Femeile s-au adunat în strada Istiklal miercuri seară, în ciuda interdicției impuse. Poliția a intervenit brutal, arestând cel puțin 10 femei.

Totul despre viața politică a lui Kemal Kılıçdaroğlu, principalul contracandidat a lui Erdogan la alegeri prezidențiale

Iată principalele evenimente cheie din viața politică a lui Kılıçdaroğlu: de la deputat, la primăria Istanbul, președinția partidului, până la lupta împotriva lui Erdogan la alegerile din 2023.

Alegeri 2023: Kılıçdaroğlu, pe primul loc, cu 56,8 la sută din voturi, în sondaje

Întrebarea a fost: „Pentru ce candidat ați vota în situația în care Erdoğan și Kılıçdaroğlu concurează pentru această funcție?”

Medic suspendat după ce a comparat remarcile lui Erdogan cu ale lui Ataturk despre medici

În provincia vestică Eskişehir, dr. Senem Kaser, care lucrează la Centrul de Sănătate al Familiei Alanönü, a pus observațiile lui Erdoğan la monitorul din fața cabinetului său.

Opoziția a decis! Cine îl înfruntă pe Erdogan la alegerile din 2023?

Alianța Națională din opoziția Turciei a anunțat, pe 6 martie, că liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, va fi candidatul comun pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

Cutremurele din Turcia! Aproximativ 2.500 de corpuri neînsuflețite nu au fost identificate

Președintele Asociației Experților în Medicină Legală (ATUD), Ahmet Hilal a declarat că numărul oficial de morți este de 46.104.

Victimă a epurărilor guvernului s-a sinucis: „Mama a trei copii a intrat într-o depresie profundă.”

Moartea lui Fehmiye Çelenk, în vârstă de 44 de ani, a fost anunțată de deputatul Partidului Democrat Popular (HDP) Ömer Faruk Gergerlioğlu pe Twitter.