sâmbătă, decembrie 9, 2023

Medic suspendat după ce a comparat remarcile lui Erdogan cu ale lui Ataturk despre medici


Un medic de familie de stat a fost suspendat din serviciu după ce a comparat remarcile lui Erdogan din 2022 despre „Lasă-i să plece” cu remarcile lui Atatürk din 1938 despre „Încredințați-mă medicilor turci”, pe monitorul din fața cabinetului, conform Gazete Duvar.

În provincia vestică Eskişehir, dr. Senem Kaser, care lucrează la Centrul de Sănătate al Familiei Alanönü, a pus observațiile lui Erdoğan la monitorul din fața cabinetului său.

Pe 8 martie 2022, Erdoğan i-a criticat pe medici pentru că au părăsit țara pentru oportunități mai bune spunând: „Nu este statul cel care educă medicii? Vorbesc sincer, dacă se duc, lasă-i să plece.”

Remarcile lui Erdogan la acea vreme au atras o reacție pe scară largă din partea medicilor care au indicat că un astfel de limbaj polarizant era traumatizant.

Dr. Keser a mai scris: „Corturile din regiunea cutremurului au fost inundate. Ai auzit?” pe tabla de lângă cabinetul ei.

Direcția Provincială de Sănătate Eskişehir a declanșat o anchetă asupra dr. Keser și a suspendat-o între timp din serviciu.

Camera Medicală Eskişehir Bilecik a criticat decizia, spunând: „Condamnăm ancheta declanşată împotriva dr. Senem Kaser din cauza afirmaţiilor sale care se încadrează în cadrul libertăţii de exprimare. Cerem ca ea să fie reintegrată imediat în postul ei.”

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Erdogan vizitează Atena în încercarea de a deschide „o nouă pagină” în relații cu Grecia

În întâlnirile cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis și președintele, Katerina Sakellaropoulou, liderul turc este așteptat să discute despre comerț, probleme regionale și problema a migrației.

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023

Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center...