vineri, iulie 19, 2024

Familia unui profesor, victimă a epurărilor, a fost interzisă din căminul alocat supraviețuitorilor cutremurului


Un fost profesor care a fost concediat în urma puciului eșuat din 2016 și familia nu a primit voie să stea într-un cămin studențesc care a fost alocat persoanelor afectate de cutremurele din Turcia, conform presei turcești.

M.Ç. și familia sa locuiau în Kahramanmaraș. Casa lor s-a prăbușit în urma cutremurelor și au solicitat să rămână într-un cămin studențesc din provincia centrală a Turciei, Niğde, dar cererea lor a fost respinsă în urma unui control de securitate de către poliție.

Inculpat de procurori pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen, M.Ç. în prezent este judecat.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții Mișcării Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe premierul de atunci Erdogan, membrii familiei sale și cercul său apropiat.

Victimele epurării după lovituri de stat s-au confruntat cu discriminare în serviciile publice și asistența umanitară, chiar dacă au fost direct afectate de cutremure.

Foștii funcționari publici ai Turciei nu au fost doar concediați de la locul de muncă după tentativa de lovitură de stat, li sa interzis, de asemenea, să lucreze din nou în sectorul public și să obțină un pașaport.

Cel mai recent, Consiliul de Cercetare Științifică și Tehnologică din Turcia (TÜBİTAK) a anunțat un program de burse pentru studenții care au fost afectați de cutremure, afirmând că persoanele care au fost concediate prin decrete de urgență nu sunt eligibile să aplice.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.