luni, decembrie 11, 2023

Familia unui profesor, victimă a epurărilor, a fost interzisă din căminul alocat supraviețuitorilor cutremurului


Un fost profesor care a fost concediat în urma puciului eșuat din 2016 și familia nu a primit voie să stea într-un cămin studențesc care a fost alocat persoanelor afectate de cutremurele din Turcia, conform presei turcești.

M.Ç. și familia sa locuiau în Kahramanmaraș. Casa lor s-a prăbușit în urma cutremurelor și au solicitat să rămână într-un cămin studențesc din provincia centrală a Turciei, Niğde, dar cererea lor a fost respinsă în urma unui control de securitate de către poliție.

Inculpat de procurori pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen, M.Ç. în prezent este judecat.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții Mișcării Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe premierul de atunci Erdogan, membrii familiei sale și cercul său apropiat.

Victimele epurării după lovituri de stat s-au confruntat cu discriminare în serviciile publice și asistența umanitară, chiar dacă au fost direct afectate de cutremure.

Foștii funcționari publici ai Turciei nu au fost doar concediați de la locul de muncă după tentativa de lovitură de stat, li sa interzis, de asemenea, să lucreze din nou în sectorul public și să obțină un pașaport.

Cel mai recent, Consiliul de Cercetare Științifică și Tehnologică din Turcia (TÜBİTAK) a anunțat un program de burse pentru studenții care au fost afectați de cutremure, afirmând că persoanele care au fost concediate prin decrete de urgență nu sunt eligibile să aplice.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023

Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center...

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Erdogan vizitează Atena în încercarea de a deschide „o nouă pagină” în relații cu Grecia

În întâlnirile cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis și președintele, Katerina Sakellaropoulou, liderul turc este așteptat să discute despre comerț, probleme regionale și problema a migrației.

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.