miercuri, aprilie 24, 2024

Familia unui profesor, victimă a epurărilor, a fost interzisă din căminul alocat supraviețuitorilor cutremurului


Un fost profesor care a fost concediat în urma puciului eșuat din 2016 și familia nu a primit voie să stea într-un cămin studențesc care a fost alocat persoanelor afectate de cutremurele din Turcia, conform presei turcești.

M.Ç. și familia sa locuiau în Kahramanmaraș. Casa lor s-a prăbușit în urma cutremurelor și au solicitat să rămână într-un cămin studențesc din provincia centrală a Turciei, Niğde, dar cererea lor a fost respinsă în urma unui control de securitate de către poliție.

Inculpat de procurori pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen, M.Ç. în prezent este judecat.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții Mișcării Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe premierul de atunci Erdogan, membrii familiei sale și cercul său apropiat.

Victimele epurării după lovituri de stat s-au confruntat cu discriminare în serviciile publice și asistența umanitară, chiar dacă au fost direct afectate de cutremure.

Foștii funcționari publici ai Turciei nu au fost doar concediați de la locul de muncă după tentativa de lovitură de stat, li sa interzis, de asemenea, să lucreze din nou în sectorul public și să obțină un pașaport.

Cel mai recent, Consiliul de Cercetare Științifică și Tehnologică din Turcia (TÜBİTAK) a anunțat un program de burse pentru studenții care au fost afectați de cutremure, afirmând că persoanele care au fost concediate prin decrete de urgență nu sunt eligibile să aplice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.