joi, aprilie 25, 2024

Măsuri ale guvernului după inundaţii

Guvernul a alocat peste 11,5 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii în județele afectate de căderile de precipitații.

Guvernul a alocat 11.583.000 de lei pentru refacerea infrastructurii în cinci județe – Alba, Gorj, Iași, Maramureș și Vaslui – afectate de căderile de precipitații abundente în ultima perioadă, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu.

„O altă Hotărâre adoptată astăzi în cadrul ședinței de Guvern, și anume 11.583.000 de lei au fost alocați din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru remedierea și refacerea infrastructurii afectate de calamitățile generate în ultima perioadă de precipitațiile abundente. Vă repet suma, 11.583.000 de lei, e vorba de o sumă totală alocată și distribuită pentru județele Alba, Gorj, Iași, Maramureș și Vaslui”, a declarat Alina Petrescu, într-o conferință de presă, la finalul ședinței de Guvern.Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că sumele alocate au fost stabilite „în urma solicitărilor făcute de administrațiile publice locale, inspectoratelor pentru situații de urgență și după evaluările și de către instituțiile prefectului din județele menționate”.

Potrivit unui comunicat al Executivului, fondurile sunt necesare pentru refacerea infrastructurii afectate de calamitățile naturale produse de inundații și vor fi distribuite astfel: județul Alba — 94.000 lei, județul Gorj — 9.000.000 lei, județul Iași — 441.000 lei, județul Maramureș — 1.347.000 lei, județul Vaslui — 701.000 lei.”Cantitățile foarte mari de precipitații căzute pe raza acestor județe, precum și topirea zăpezii, au generat inundații și alunecări de teren ce au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor și digurilor. (…)Suma alocata pentru cele cinci județe va fi utilizată pentru refacerea de drumuri județene, comunale sau sătești, refacerea de străzi, poduri și podețe, acest lucru contribuind la desfășurarea transportului rutier în condiții de siguranță”.

 

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.