luni, aprilie 11, 2022

Imixtiuni în atmosfera moscheii bucureştene

Un grup de Erdoğanişti a sabotat slujba organizată la moschee, într-o seară considerată sacră de către musulmani.

În timp ce a început să se citească din Coran, un bărbat s-a ridicat în picioare spunând: “Ne dorim imamul venit din Turcia„ după care a părăsit moscheea.

Cu două săptămâni înainte de luna sfânta a Ramadanului, la slujba organizată la moscheea  din București, susţinătorii fervenţi ai lui  Erdoğan  au creat o stare de conflict.

Omul de afaceri turc Ömer Karahasanoğlu a cerut ca rugăciunile să se citească de către imamul detașat de către Direcția Culte si Religii din Turcia.

Imam al moscheii timp de 28 de ani, Osman Aziz i-a spus că fiecare va citi citi pe rând.In acel moment Karahasanoğlu s-a ridicat in picioare spunând “Eu vreau să citească imamul venit din Turcia. Dacă nu citește el noi nu vom mai sta aici.„ Cetățeanul turc a părăsit moscheea îndemnându-și de asemenea prietenii sa iasă din moschee.

Erdoğaniştii perturbează atmosfera moscheii din București

Slujba a continuat cu prelegeri ținute de către imamul Osman Aziz împreună cu imamul venit din Turcia Hasan Yavuzarslan.


Consilierul de cult al Diyanetului (DIB- Direcția Cultului Islamic –Ankara) din România a spionat opozanții lui Erdogan.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.