joi, octombrie 22, 2020

Imixtiuni în atmosfera moscheii bucureştene

Un grup de Erdoğanişti a sabotat slujba organizată la moschee, într-o seară considerată sacră de către musulmani.

În timp ce a început să se citească din Coran, un bărbat s-a ridicat în picioare spunând: “Ne dorim imamul venit din Turcia„ după care a părăsit moscheea.

Cu două săptămâni înainte de luna sfânta a Ramadanului, la slujba organizată la moscheea  din București, susţinătorii fervenţi ai lui  Erdoğan  au creat o stare de conflict.

Omul de afaceri turc Ömer Karahasanoğlu a cerut ca rugăciunile să se citească de către imamul detașat de către Direcția Culte si Religii din Turcia.

Imam al moscheii timp de 28 de ani, Osman Aziz i-a spus că fiecare va citi citi pe rând.In acel moment Karahasanoğlu s-a ridicat in picioare spunând “Eu vreau să citească imamul venit din Turcia. Dacă nu citește el noi nu vom mai sta aici.„ Cetățeanul turc a părăsit moscheea îndemnându-și de asemenea prietenii sa iasă din moschee.

Erdoğaniştii perturbează atmosfera moscheii din București

Slujba a continuat cu prelegeri ținute de către imamul Osman Aziz împreună cu imamul venit din Turcia Hasan Yavuzarslan.


Consilierul de cult al Diyanetului (DIB- Direcția Cultului Islamic –Ankara) din România a spionat opozanții lui Erdogan.

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească.

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Austriei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

“Mentalitate fascistă”: Poliția a intervenit la primul spectacol de teatru kurd din Istanbul

Poliția a intervenit la prima piesă în limba kurdă care a fost pusă în scenă în Teatrul Municipal din Istanbul din cauza „preocupărilor de securitate publică”, relatează Duvar English.

Copiii refugiați sunt izolați pentru că părinții altor elevi cred că au „influență proastă”

Copiii refugiaților sirieni, irakieni și afgani au fost grupați într-o singură școală după ce părinții turci au refuzat să-și trimită copiii la școală pentru că aceștia ar exercita o „influență proastă”,

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...