marți, februarie 9, 2021

Mărturisirile unui cetăţean investigat. Abuzuri şi abuzări, în detenţie.

Suspectul RedHack proaspăt eliberat mărturiseşte că a fost amenințat cu violul pe perioada detenției

După ce a fost ținut după gratii timp de 12 zile, în cadrul unei investigații privind grupul de hackeri turci RedHack, Taylan Kulaçoğlu, (el însuşi suspectat că ar fi făcut parte din RedHack,) a spus că a fost amenințat cu violul în timpul detenției sale.

Șase persoane, inclusiv Kulaçoğlu, care au fost reținute pe 24 septembrie, în scopul investigării grupului de hackeri, au fost eliberate joi. Presupușii membri ai grupului au fost reținuți imediat după ce RedHack a recunoscut că a pătruns conturile de e-mail ale lui Berat Albayrak, ministrul Energiei din Turcia şi ginerele preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan.

red

„Vei fi „soție” tuturor celor de aici. Îţi vom tăia părul. Vei fi [forțat] să te culci cu fiecare dintre noi. Nu e la fel în închisoare ca în libertate. Nu ai nicio idee despre ce se întâmplă aici. Nu mai suntem în anul 2013, s-au schimbat multe”, i-au spus responsabilii închisorii lui Kulaçoğlu, potrivit articolului de joi al cotidianului Cumhuriyet.

„De unde ai aceste documente? Spune-mi unde sunt păstrate aceste email-uri. Furnizează-ne informațiile și-ţi vom permite să pleci”,  sunt cuvinte  dezvăluite de acesta , referindu-se  la presiunile exercitate asupra sa de către personalul închisorii.Dezminţind orice legătură cu RedHack, victima a menţionat că maltratarea nu a fost aplicată numai persoanelor reținute în cadrul investigaţiei grupului de hackeri.

Scrisoare unei studente de către Erdogan ajuns virală:”Nu ești sultan. Noi nu suntem supuși”

O studentă care a scris o scrisoare dură către Erdogan, prin care a adresat demisia președintelui, a fost arestată preventiv, raportează presa turcească.

Turcia: Bărbat paralizat declarat” apt să rămână în închisore”

Medicii susține că bărbatul poate rămâne în după gratii deși este paralizat, adăugând că Ministerul Justiției este mai potrivit pentru a lua decizia finală, deoarece au mai multe informații cu privire la condițiile închisorii.

Carantină în Turcia: Livrările de flori au liber la circulație de Ziua Îndrăgostiților

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că firmele de livrare cu de flori vor fi scutiți de carantină de weekend,

Turcia: Ministrul de interne susține că SUA au fost în spatele puciului eșuat din 2016

„A efectuat FETO încercarea de lovitură de stat din 15 iulie? Candaș, FETO nu a făcut asta, dar [autorii] nu ne vor lăsa în pace. Dacă rămâi puternic, vei fi în regulă ”, declară Soylu.

Drama unei familii din Turcia: Băiețel bolnav de leucemie, lăsat fără părinți

Sabriye și Gökhan Dağdeviren, mama și tatăl lui Hakan Dağdeviren, sunt acuzați de legături cu mișcarea Gülen, un grup inspirat de clericul musulman Fethullah Gülen.

Peste 100 de studenți de la Universitatea Bogazici eliberați. Erdogan îi acuză de terorism

Peste 100 de studenți reținuți în urma protestelor de la Universitatea Bogazici au fost eliberați, miercuri, dimineață, după instanța de judecată,

Viitorului turismului în Turcia în timpul COVID-19.Firmele turcesc nu fac față cererilor

Structurile metalice din lemn, pe roți sunt la mare căutare, iar firmele turcești care le construiesc spun că abia au reușit să țină pasul cu cererea în ultimul an.

“Nici o dovadă concretă”: Activistul Osman Kavala rămâne după gratii

Kavala a participat la ședința de judecată a celei de 36-a instanțe penale din Istanbul printr-o conferință video, subliniind încă o dată că nu există „nici o dovadă concretă” care să justifice detenția sa preventivă.