sâmbătă, septembrie 25, 2021

Mărturisirile unui cetăţean investigat. Abuzuri şi abuzări, în detenţie.

Suspectul RedHack proaspăt eliberat mărturiseşte că a fost amenințat cu violul pe perioada detenției

După ce a fost ținut după gratii timp de 12 zile, în cadrul unei investigații privind grupul de hackeri turci RedHack, Taylan Kulaçoğlu, (el însuşi suspectat că ar fi făcut parte din RedHack,) a spus că a fost amenințat cu violul în timpul detenției sale.

Șase persoane, inclusiv Kulaçoğlu, care au fost reținute pe 24 septembrie, în scopul investigării grupului de hackeri, au fost eliberate joi. Presupușii membri ai grupului au fost reținuți imediat după ce RedHack a recunoscut că a pătruns conturile de e-mail ale lui Berat Albayrak, ministrul Energiei din Turcia şi ginerele preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan.

red

„Vei fi „soție” tuturor celor de aici. Îţi vom tăia părul. Vei fi [forțat] să te culci cu fiecare dintre noi. Nu e la fel în închisoare ca în libertate. Nu ai nicio idee despre ce se întâmplă aici. Nu mai suntem în anul 2013, s-au schimbat multe”, i-au spus responsabilii închisorii lui Kulaçoğlu, potrivit articolului de joi al cotidianului Cumhuriyet.

„De unde ai aceste documente? Spune-mi unde sunt păstrate aceste email-uri. Furnizează-ne informațiile și-ţi vom permite să pleci”,  sunt cuvinte  dezvăluite de acesta , referindu-se  la presiunile exercitate asupra sa de către personalul închisorii.Dezminţind orice legătură cu RedHack, victima a menţionat că maltratarea nu a fost aplicată numai persoanelor reținute în cadrul investigaţiei grupului de hackeri.

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire