vineri, martie 29, 2024

Mărturisirile unui cetăţean investigat. Abuzuri şi abuzări, în detenţie.

Suspectul RedHack proaspăt eliberat mărturiseşte că a fost amenințat cu violul pe perioada detenției

După ce a fost ținut după gratii timp de 12 zile, în cadrul unei investigații privind grupul de hackeri turci RedHack, Taylan Kulaçoğlu, (el însuşi suspectat că ar fi făcut parte din RedHack,) a spus că a fost amenințat cu violul în timpul detenției sale.

Șase persoane, inclusiv Kulaçoğlu, care au fost reținute pe 24 septembrie, în scopul investigării grupului de hackeri, au fost eliberate joi. Presupușii membri ai grupului au fost reținuți imediat după ce RedHack a recunoscut că a pătruns conturile de e-mail ale lui Berat Albayrak, ministrul Energiei din Turcia şi ginerele preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan.

red

„Vei fi „soție” tuturor celor de aici. Îţi vom tăia părul. Vei fi [forțat] să te culci cu fiecare dintre noi. Nu e la fel în închisoare ca în libertate. Nu ai nicio idee despre ce se întâmplă aici. Nu mai suntem în anul 2013, s-au schimbat multe”, i-au spus responsabilii închisorii lui Kulaçoğlu, potrivit articolului de joi al cotidianului Cumhuriyet.

„De unde ai aceste documente? Spune-mi unde sunt păstrate aceste email-uri. Furnizează-ne informațiile și-ţi vom permite să pleci”,  sunt cuvinte  dezvăluite de acesta , referindu-se  la presiunile exercitate asupra sa de către personalul închisorii.Dezminţind orice legătură cu RedHack, victima a menţionat că maltratarea nu a fost aplicată numai persoanelor reținute în cadrul investigaţiei grupului de hackeri.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne