20.8 C
București
joi, septembrie 17, 2020

Mărturisirile unui cetăţean investigat. Abuzuri şi abuzări, în detenţie.

Suspectul RedHack proaspăt eliberat mărturiseşte că a fost amenințat cu violul pe perioada detenției

După ce a fost ținut după gratii timp de 12 zile, în cadrul unei investigații privind grupul de hackeri turci RedHack, Taylan Kulaçoğlu, (el însuşi suspectat că ar fi făcut parte din RedHack,) a spus că a fost amenințat cu violul în timpul detenției sale.

Șase persoane, inclusiv Kulaçoğlu, care au fost reținute pe 24 septembrie, în scopul investigării grupului de hackeri, au fost eliberate joi. Presupușii membri ai grupului au fost reținuți imediat după ce RedHack a recunoscut că a pătruns conturile de e-mail ale lui Berat Albayrak, ministrul Energiei din Turcia şi ginerele preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan.

red

„Vei fi „soție” tuturor celor de aici. Îţi vom tăia părul. Vei fi [forțat] să te culci cu fiecare dintre noi. Nu e la fel în închisoare ca în libertate. Nu ai nicio idee despre ce se întâmplă aici. Nu mai suntem în anul 2013, s-au schimbat multe”, i-au spus responsabilii închisorii lui Kulaçoğlu, potrivit articolului de joi al cotidianului Cumhuriyet.

„De unde ai aceste documente? Spune-mi unde sunt păstrate aceste email-uri. Furnizează-ne informațiile și-ţi vom permite să pleci”,  sunt cuvinte  dezvăluite de acesta , referindu-se  la presiunile exercitate asupra sa de către personalul închisorii.Dezminţind orice legătură cu RedHack, victima a menţionat că maltratarea nu a fost aplicată numai persoanelor reținute în cadrul investigaţiei grupului de hackeri.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.