vineri, martie 29, 2024

Marele maestru internațional Liviu-Dieter Nisipeanu a câștigat titlul de campion național al Germaniei la șah

După victoria Sabinei Foișor în campionatul de șah al Statelor Unite, un nou jucător din România se impune într-un puternic campionat național care are loc peste hotare.

Liviu-Dieter Nisipeanu, care reprezintă acum gruparea USV TU Dresda, a obținut titlul de campion Germaniei, cu un total de 7 puncte din 9 posibile.

La această competiție au participat cei mai buni 40 de jucători care activează în momentul de față în șahul german.

Liviu-Dieter Nisipeanu, născut la 1 august 1976, la Brașov, a început șahul la vârsta de 7 ani. În vara anului 2005, el a reușit cea mai mare performanța din cariera sa și din istoria șahului românesc, câștigarea medaliei de aur la Campionatul European care a avut loc în Polonia. Aceasta performanță l-a propulsat pe locul 15 în ierarhia mondială cu un coeficient ELO de 2.707 puncte. Din 2014, Nisipeanu reprezintă Germania.

Semifinalist la Campionatul Mondial, Liviu-Dieter Nisipeanu este jucătorul cel mai bine cotat din reprezentativa olimpică de șah a Germaniei.

Pentru jocul sau foarte agresiv și foarte creativ a primit, din parte presei internaționale, supranumele de ”Mihail Tal al zilelor noastre”.

Recunoașterea internațională a valorii sale a permis chiar organizarea unui meci împotriva bulgarului Veselin Topalov, care deținea titlul de campion mondial.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.