joi, septembrie 1, 2022

Mamă închisă pentru „terorism”: „Nu mi s-a permis să-mi alăptez gemenii. A trebuit să-mi arunc laptele matern”

O proaspătă mămică a făcut declarații cutremurătoare după ce a fost reținută sub acuzații de apartenență la o organizație teroristă, conform Stockholm Center for Freedome.

Merve Hande Kayıș, în vârstă de 31 de ani, a povestit calvarul prin care a trecut în timpul petrecut în închisoare, într-o scrisoare adresată apărătorului drepturilor omului și deputatului, Partidului Democrat al Popoarelor, Ömer Faruk Gergerlioğlu.

„Nu mi s-a permis să-mi alăptez bebelușii gemeni și a trebuit să-mi arunc laptele matern în timpul în care  am fost în custodia poliției. Copiii mei gemeni, de 13 luni, erau alăptați când am fost reținută. Dar autorităților nu le-a păsat de asta și m-au reținut fără să-mi permită să îi aduc cu mine”, a scris femeia.

Potrivit relatării sale, ea a fost obligată să stea într-o celulă de detenție, aglomerată și cu temperaturi ridicate,  împreună cu 15 femei.

„Nu am putut dormi deoarece sânii îmi erau plini de lapte și îmi provocau dureri. A trebuit să ne scoate manual laptele și să-l aruncăm”, a povesti Kayıș.

După o zi, li  s-a oferit în cele din urmă o pompă pentru ca laptele lor să fie dat familiilor lor pentru a hrăni bebelușii.

Kayıș este acuzată că ar fi folosit ByLock, o aplicație de mesagerie criptată pentru smartphone-uri, disponibilă pe App Store și Google Play. O altă „dovadă” pe care procuratura o are împotriva ei sunt amprentele găsite pe o carte într-un cămin studențesc.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.