marți, decembrie 5, 2023

Mamă închisă pentru „terorism”: „Nu mi s-a permis să-mi alăptez gemenii. A trebuit să-mi arunc laptele matern”

O proaspătă mămică a făcut declarații cutremurătoare după ce a fost reținută sub acuzații de apartenență la o organizație teroristă, conform Stockholm Center for Freedome.

Merve Hande Kayıș, în vârstă de 31 de ani, a povestit calvarul prin care a trecut în timpul petrecut în închisoare, într-o scrisoare adresată apărătorului drepturilor omului și deputatului, Partidului Democrat al Popoarelor, Ömer Faruk Gergerlioğlu.

„Nu mi s-a permis să-mi alăptez bebelușii gemeni și a trebuit să-mi arunc laptele matern în timpul în care  am fost în custodia poliției. Copiii mei gemeni, de 13 luni, erau alăptați când am fost reținută. Dar autorităților nu le-a păsat de asta și m-au reținut fără să-mi permită să îi aduc cu mine”, a scris femeia.

Potrivit relatării sale, ea a fost obligată să stea într-o celulă de detenție, aglomerată și cu temperaturi ridicate,  împreună cu 15 femei.

„Nu am putut dormi deoarece sânii îmi erau plini de lapte și îmi provocau dureri. A trebuit să ne scoate manual laptele și să-l aruncăm”, a povesti Kayıș.

După o zi, li  s-a oferit în cele din urmă o pompă pentru ca laptele lor să fie dat familiilor lor pentru a hrăni bebelușii.

Kayıș este acuzată că ar fi folosit ByLock, o aplicație de mesagerie criptată pentru smartphone-uri, disponibilă pe App Store și Google Play. O altă „dovadă” pe care procuratura o are împotriva ei sunt amprentele găsite pe o carte într-un cămin studențesc.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.