sâmbătă, ianuarie 16, 2021

Majoritatea turcilor preferă o relație mai puternică a Turciei cu Rusia decât cu SUA

Potrivit unui sondaj realizat la sfârșitul anului 2018, 63% dintre turci nu sunt susțin relația Turciei cu Statele Unite, în timp ce 56% doresc o alianță mai puternică cu Rusia, conform turkishminute.com

Sondajul a indicat faptul că 51% au susținut negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, iar 47% au declarat că doresc ca Turcia să devină ca o țară europeană în ceea ce privește standardele de viață.

În aprilie 2018, 64% dintre turci nu au văzut nicio amenințare pentru țară din cauza politicii externe a președintelui Recep Tayyip Erdoğan, care a fost considerată de mulți experți drept „agresivă”.

Compania de sondaj Konda a publicat joi 75 de sondaje realizate pe tot parcursul anului 2018, împreună cu un site interactiv care le permite cititorilor să acceseze detaliile demografice ale studiilor.


Cetățean anchetat că l-ar fi jignit pe ministrul de interne: “Taci, chelule”

După ce avocatul Tugay Bek a fost acuzat că a „insultat un oficial public”, unul dintre clienții lui este anchetat că a afirmat că ministrul de Interne Süleyman Soylu este o „persoana cu chelie”.

Turcia:Condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare

Liderul unui cultului și controversatul autor Adnan Oktar, cunoscut și sub numele de Harun Yahya a fost judecat, împreună cu alți 235 de inculpați în fața instituțiilor de executare penală Silivri, din Istanbul.

Turcia a întârziat cu campania de vaccinare, dar a recuperat cu peste 500.000 de vaccinați în 24 de ore

Turcia a lansat campania de vaccinare abia pe 14 ianuarie, dar a recuperat cu 520.393 de vaccinați în primele 24 de ore.

Victimă a epurării guvernului turc îngropată în grabă. Soțul încarcerat nu a avut voie să participe la înmormântare

O fostă profesoară concediată de la locul de muncă prin decret a murit, pe 12 ianuarie, din cauza mai multor probleme de sănătate și a fost îngropată în grabă fără să-i ofere soțului ei încarcerat posibilitatea de a participa la înmormântarea ei,

COVID-19: Turcia ar putea elimina restricțiile pe 15 februarie

Membrul Necmi İlhan susține că numărul pacienților cu COVID-19 a înregistrat o scădere bruscă în ultima lună în urma măsurilor de prevenire impuse.

Un turc acuzat că a spionat pentru Erdoğan a fost expulzat din Austria

Un turc acuzat de spionaj în numele unui stat străin, care a susținut că i s-a ordonat asasinarea politicienilor austrieci, a fost...

Turcia: Prețurile la alimente au crescut cu 33%

Coșul de cumpărături a lui Aysel Gündoğdu, specializat în domeniul bancar și al asigurărilor, include ouă, brânză, ulei și paste.

VIDEO. Comentariu integral la adresa lui Șumudică: “Țigănie… Hai să spun cerșător!”

Comentatorul turc, Erman Toroglu a stârnit un val de controverse după ce a criticat declarațiile de presă a antrenorului român, Marius Șumudică