15.4 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

Majoritatea turcilor preferă o relație mai puternică a Turciei cu Rusia decât cu SUA

Potrivit unui sondaj realizat la sfârșitul anului 2018, 63% dintre turci nu sunt susțin relația Turciei cu Statele Unite, în timp ce 56% doresc o alianță mai puternică cu Rusia, conform turkishminute.com

Sondajul a indicat faptul că 51% au susținut negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, iar 47% au declarat că doresc ca Turcia să devină ca o țară europeană în ceea ce privește standardele de viață.

În aprilie 2018, 64% dintre turci nu au văzut nicio amenințare pentru țară din cauza politicii externe a președintelui Recep Tayyip Erdoğan, care a fost considerată de mulți experți drept „agresivă”.

Compania de sondaj Konda a publicat joi 75 de sondaje realizate pe tot parcursul anului 2018, împreună cu un site interactiv care le permite cititorilor să acceseze detaliile demografice ale studiilor.


Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată