sâmbătă, decembrie 26, 2020

Turcia: Trailerul fimului Breaking Bad de pe Netflix a fost cenzurat

Netflix a cenzurat trailerul filmului Breaking Bad, după ce difuzările online au fost aduse sub autoritatea Consiliului Suprem de Radio și Televiziune, conform bianate.org.

În trailerul versiunii globale a filmului „El Camino: A Breaking Bad Movie”, un bărbat într-o mașină este văzut cu o țigară în mână. Cu toate acestea, nu are o țigară în versiunea pentru Turcia.

Netflix a lansat o declarație după ce a cenzurat trailerul filmului, care a fost discutat pe rețelele de socializare, spunând că poate edita trailerele de film în multe țări, mai ales în cazul filmelor care includ scene sensibile.

Cu toate aceastea, cetățenii din Turcia vor putea viziona filmul începând cu 11 octombrie fără nicio „modificare sau tăiere”.

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a adus emisiunile online sub autoritatea sa de la 1 septembrie. În consecință, radiodifuzorii online trebuie să achiziționeze o licență de la RTÜK pentru a opera în Turcia. Mai multe platforme la cerere, cum ar fi Netflix, Blu TV și Puhu TV, au solicitat la RTÜK o licență.96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Managerul unui spital a pus 2 asistente să scrie de 500 de ori “’Sunt proastă”

Un scandal a izbucnit după ce un manager a pus două asistente medicală să-și ceară scuze și să scrie de 500 de ori:”Sunt proastă”, informează T24.con

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

Peste 120.000 de minori anchetați pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan. Aprope 3000 au fost pedepsiți

Peste 120.000 de minori au fost anchetați pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Duvar English.Un total de...

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.

Istanbul: O linie de metrou va fi construită către moscheea preferată a lui Erdogan

Conform, Monitorului Oficial, de pe 17 decembrie, ministerul va construi calea ferată până la moscheea Grand Çamlıca, care a fost finalizată în 2019.

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.