duminică, aprilie 10, 2022

Locul I pentru elevul Liceului Teoretic Internațional de Informatică București la Olimpiada Internațională de Chimie

Elevul Andrei Iliescu de la Liceul Teoretic Intenațional de Informatică București a câștigat locul I din cei 300 de copiii participanți la Olimpiada Internațională de Chimie din Georgia.
cocukAjunsă la ediția nr. 48, Olimpiada Internațională de Chimie a fost organizată pentru prima oară în Georgia. Competiția s-a desfășurat în perioada 23-31 iulie unde au participat 300 de elevi din 75 de țări. Aceștia au concurat atât la partea teoretică cât și de laborator. Elevul Andrei Iliescu de la Liceul Teoretic Intenațional de Informatică București aflată sub umbrela Lumina Instituții de Învățământ a obținut locul I fiind unul dintre cei mai talentați copiii ai lumii. Coechipierii lui Iliescu au câștigat de asemenea 3 medalii de aur și una de argint devenind mândria României. În total, elevii noștrii au obținut 4 medalii de aur și una de argint revenind în dimineața aceasta în țară. Andrei Iliescu care reprezintă mândria țării prin succesele sale a fost acceptat la Universitatea Harvard unde a obținut o bursă de studii în domeniul chimiei. Anul viitor Olimpiada Internațională de Chimie va avea loc în Taylanda.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.