marți, decembrie 6, 2022

Locul I pentru elevul Liceului Teoretic Internațional de Informatică București la Olimpiada Internațională de Chimie

Elevul Andrei Iliescu de la Liceul Teoretic Intenațional de Informatică București a câștigat locul I din cei 300 de copiii participanți la Olimpiada Internațională de Chimie din Georgia.
cocukAjunsă la ediția nr. 48, Olimpiada Internațională de Chimie a fost organizată pentru prima oară în Georgia. Competiția s-a desfășurat în perioada 23-31 iulie unde au participat 300 de elevi din 75 de țări. Aceștia au concurat atât la partea teoretică cât și de laborator. Elevul Andrei Iliescu de la Liceul Teoretic Intenațional de Informatică București aflată sub umbrela Lumina Instituții de Învățământ a obținut locul I fiind unul dintre cei mai talentați copiii ai lumii. Coechipierii lui Iliescu au câștigat de asemenea 3 medalii de aur și una de argint devenind mândria României. În total, elevii noștrii au obținut 4 medalii de aur și una de argint revenind în dimineața aceasta în țară. Andrei Iliescu care reprezintă mândria țării prin succesele sale a fost acceptat la Universitatea Harvard unde a obținut o bursă de studii în domeniul chimiei. Anul viitor Olimpiada Internațională de Chimie va avea loc în Taylanda.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.