22 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Halucinant: bancnota de 1 dolar, proba considerată de autoritaţi ca fiind incriminatorie

Universitari de marcă, perchiziționați. Acuza că Gulen i-ar fi „vrăjit” şi că îşi fidelizează adepţii prin „djini”.

Evul Mediu, e puţin spus. Iată faptele: Profesori universitari au fost perchiziţionaţi la domiciliile lor din Turcia, sub suspiciunea că ar fi apropiaţi ai filozofului religios Fethullah Gülen.
Acuza este că acesta i-au fi „vrăjit” pentru a „susţine trupele sale” cu ajutorul unei banconote de un dolar. Se ştie că urmare a acuzaţilor continue lansate de Erdogan contra membrilor mişcării Gulen, o epurare de anvergură care seamănă cu o „vânătoare de vrăjitoare” a fost declanşată în Turcia.
Acum autorităţile însărcinate cu căutarea dovezilor se pare că au probleme în inventarea acestora.
În această frenezie care creşte, elemente total aberante şi uneori iraţionale sunt totuşi reţinute ca probe care au legătură cu faimoasa teorie a complotului realizat de mişcarea lui Gulen, considerată a fi „ legată de Statele Unite ale Americii şi de francmasonerie”.
Ultima dovadă furnizată de organele pornite să caute dovezi este biletul de un dolar american , găsit la mai multe persoane care au o legătură cu mişcarea Gulen.
Precum se ştie, într-un mediu obscurantist, dacă se lansează un zvon, o rumoare, aceasta poate uşor să „prindă”. Aşadar multă vreme populaţia turcă a fost intoxicată ( cu linguriţa ) în legătură cu modul în care cei care respectă gândirea filozofică şi religioasă a gânditorului Gulen, fac parte realmente dintr-o… organizaţie masonică -marionetă a Statelor Unite ale Americii.
Această „gândire” a fost indusă încă de acum câţiva ani într-o populaţie credulă şi manipulată mediatic. Mai cu seamă după denunţarea de către Gulen a marilor afaceri de corupţie din lumea pro prezidenţială şi guvernamentală, „teoria complotului” a devenit o obsesie.
Deci, fără să mai lungim povestea, dolarul american este dovada că acei universitari ar fi fost cumpăraţi de …Gulen, persoanele care posedau deci un bilet de 1 dolar ar fi făcut parte din susţinătorii puciului ratat.
Ziarele pro guvernamentale, anunţă ( cu seriozitate, vă asigurăm că nu e nici o farsă şi nici o glumă aici!) că oamenii ar fi fost „vrăjiţi” prin intermediul dolarului american. Acesta avea capacitatea de-a avea un control asupra simpatizanţilor Hizmet.
Aceleaşi organe de anchetă consideră că dolarii americani sunt de fapt amulete vrăjite de iluminaţi. Dolarul ar reuni simboluri masonice şi oculte care ar face referinţă la…satanism.Ochiul providenţei prezent pe dolar ar fi ca un fel de rapel, dar şi o ameninţare a guleniştilor că Satan îi supraveghează în fiecare clipă şi că ei „trebuie să rămână loaiali cauzei „.Primarul Ankarei , Melih Gökçek a afirmat că Gulen obţine fidelitatea partizanilor săi cu ajutorul… djinilor.

C.Lorinţiu, după Zaman France

 

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...