duminică, aprilie 10, 2022

Halucinant: bancnota de 1 dolar, proba considerată de autoritaţi ca fiind incriminatorie

Universitari de marcă, perchiziționați. Acuza că Gulen i-ar fi „vrăjit” şi că îşi fidelizează adepţii prin „djini”.

Evul Mediu, e puţin spus. Iată faptele: Profesori universitari au fost perchiziţionaţi la domiciliile lor din Turcia, sub suspiciunea că ar fi apropiaţi ai filozofului religios Fethullah Gülen.
Acuza este că acesta i-au fi „vrăjit” pentru a „susţine trupele sale” cu ajutorul unei banconote de un dolar. Se ştie că urmare a acuzaţilor continue lansate de Erdogan contra membrilor mişcării Gulen, o epurare de anvergură care seamănă cu o „vânătoare de vrăjitoare” a fost declanşată în Turcia.
Acum autorităţile însărcinate cu căutarea dovezilor se pare că au probleme în inventarea acestora.
În această frenezie care creşte, elemente total aberante şi uneori iraţionale sunt totuşi reţinute ca probe care au legătură cu faimoasa teorie a complotului realizat de mişcarea lui Gulen, considerată a fi „ legată de Statele Unite ale Americii şi de francmasonerie”.
Ultima dovadă furnizată de organele pornite să caute dovezi este biletul de un dolar american , găsit la mai multe persoane care au o legătură cu mişcarea Gulen.
Precum se ştie, într-un mediu obscurantist, dacă se lansează un zvon, o rumoare, aceasta poate uşor să „prindă”. Aşadar multă vreme populaţia turcă a fost intoxicată ( cu linguriţa ) în legătură cu modul în care cei care respectă gândirea filozofică şi religioasă a gânditorului Gulen, fac parte realmente dintr-o… organizaţie masonică -marionetă a Statelor Unite ale Americii.
Această „gândire” a fost indusă încă de acum câţiva ani într-o populaţie credulă şi manipulată mediatic. Mai cu seamă după denunţarea de către Gulen a marilor afaceri de corupţie din lumea pro prezidenţială şi guvernamentală, „teoria complotului” a devenit o obsesie.
Deci, fără să mai lungim povestea, dolarul american este dovada că acei universitari ar fi fost cumpăraţi de …Gulen, persoanele care posedau deci un bilet de 1 dolar ar fi făcut parte din susţinătorii puciului ratat.
Ziarele pro guvernamentale, anunţă ( cu seriozitate, vă asigurăm că nu e nici o farsă şi nici o glumă aici!) că oamenii ar fi fost „vrăjiţi” prin intermediul dolarului american. Acesta avea capacitatea de-a avea un control asupra simpatizanţilor Hizmet.
Aceleaşi organe de anchetă consideră că dolarii americani sunt de fapt amulete vrăjite de iluminaţi. Dolarul ar reuni simboluri masonice şi oculte care ar face referinţă la…satanism.Ochiul providenţei prezent pe dolar ar fi ca un fel de rapel, dar şi o ameninţare a guleniştilor că Satan îi supraveghează în fiecare clipă şi că ei „trebuie să rămână loaiali cauzei „.Primarul Ankarei , Melih Gökçek a afirmat că Gulen obţine fidelitatea partizanilor săi cu ajutorul… djinilor.

C.Lorinţiu, după Zaman France

 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.