duminică, ianuarie 17, 2021

Halucinant: bancnota de 1 dolar, proba considerată de autoritaţi ca fiind incriminatorie

Universitari de marcă, perchiziționați. Acuza că Gulen i-ar fi „vrăjit” şi că îşi fidelizează adepţii prin „djini”.

Evul Mediu, e puţin spus. Iată faptele: Profesori universitari au fost perchiziţionaţi la domiciliile lor din Turcia, sub suspiciunea că ar fi apropiaţi ai filozofului religios Fethullah Gülen.
Acuza este că acesta i-au fi „vrăjit” pentru a „susţine trupele sale” cu ajutorul unei banconote de un dolar. Se ştie că urmare a acuzaţilor continue lansate de Erdogan contra membrilor mişcării Gulen, o epurare de anvergură care seamănă cu o „vânătoare de vrăjitoare” a fost declanşată în Turcia.
Acum autorităţile însărcinate cu căutarea dovezilor se pare că au probleme în inventarea acestora.
În această frenezie care creşte, elemente total aberante şi uneori iraţionale sunt totuşi reţinute ca probe care au legătură cu faimoasa teorie a complotului realizat de mişcarea lui Gulen, considerată a fi „ legată de Statele Unite ale Americii şi de francmasonerie”.
Ultima dovadă furnizată de organele pornite să caute dovezi este biletul de un dolar american , găsit la mai multe persoane care au o legătură cu mişcarea Gulen.
Precum se ştie, într-un mediu obscurantist, dacă se lansează un zvon, o rumoare, aceasta poate uşor să „prindă”. Aşadar multă vreme populaţia turcă a fost intoxicată ( cu linguriţa ) în legătură cu modul în care cei care respectă gândirea filozofică şi religioasă a gânditorului Gulen, fac parte realmente dintr-o… organizaţie masonică -marionetă a Statelor Unite ale Americii.
Această „gândire” a fost indusă încă de acum câţiva ani într-o populaţie credulă şi manipulată mediatic. Mai cu seamă după denunţarea de către Gulen a marilor afaceri de corupţie din lumea pro prezidenţială şi guvernamentală, „teoria complotului” a devenit o obsesie.
Deci, fără să mai lungim povestea, dolarul american este dovada că acei universitari ar fi fost cumpăraţi de …Gulen, persoanele care posedau deci un bilet de 1 dolar ar fi făcut parte din susţinătorii puciului ratat.
Ziarele pro guvernamentale, anunţă ( cu seriozitate, vă asigurăm că nu e nici o farsă şi nici o glumă aici!) că oamenii ar fi fost „vrăjiţi” prin intermediul dolarului american. Acesta avea capacitatea de-a avea un control asupra simpatizanţilor Hizmet.
Aceleaşi organe de anchetă consideră că dolarii americani sunt de fapt amulete vrăjite de iluminaţi. Dolarul ar reuni simboluri masonice şi oculte care ar face referinţă la…satanism.Ochiul providenţei prezent pe dolar ar fi ca un fel de rapel, dar şi o ameninţare a guleniştilor că Satan îi supraveghează în fiecare clipă şi că ei „trebuie să rămână loaiali cauzei „.Primarul Ankarei , Melih Gökçek a afirmat că Gulen obţine fidelitatea partizanilor săi cu ajutorul… djinilor.

C.Lorinţiu, după Zaman France

 

Cetățean anchetat că l-ar fi jignit pe ministrul de interne: “Taci, chelule”

După ce avocatul Tugay Bek a fost acuzat că a „insultat un oficial public”, unul dintre clienții lui este anchetat că a afirmat că ministrul de Interne Süleyman Soylu este o „persoana cu chelie”.

Un turc acuzat că a spionat pentru Erdoğan a fost expulzat din Austria

Un turc acuzat de spionaj în numele unui stat străin, care a susținut că i s-a ordonat asasinarea politicienilor austrieci, a fost...

Turcia: Fructul care costă 1.000 de lire kilogramul

Un fruct obișnuit în Turcia au observat o creștere scandaloasă a prețurilor în acest sezon, vânzătorii raportând că un kilogram ar fi ajuns la 1.000 de lire turcești (aproximativ 135 de dolari), conform Turkish Minutes.

Turcia deschide anchetă și suspendă nouă regulă a WhatsApp

Autoritatea turcă pentru concurență a deschis, luni, o anchetă cu privire la Facebook și WhatsApp.

VIDEO. Comentariu integral la adresa lui Șumudică: “Țigănie… Hai să spun cerșător!”

Comentatorul turc, Erman Toroglu a stârnit un val de controverse după ce a criticat declarațiile de presă a antrenorului român, Marius Șumudică

Turcia: Prețurile la alimente au crescut cu 33%

Coșul de cumpărături a lui Aysel Gündoğdu, specializat în domeniul bancar și al asigurărilor, include ouă, brânză, ulei și paste.

Turcia:Condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare

Liderul unui cultului și controversatul autor Adnan Oktar, cunoscut și sub numele de Harun Yahya a fost judecat, împreună cu alți 235 de inculpați în fața instituțiilor de executare penală Silivri, din Istanbul.

Victimă a epurării guvernului turc îngropată în grabă. Soțul încarcerat nu a avut voie să participe la înmormântare

O fostă profesoară concediată de la locul de muncă prin decret a murit, pe 12 ianuarie, din cauza mai multor probleme de sănătate și a fost îngropată în grabă fără să-i ofere soțului ei încarcerat posibilitatea de a participa la înmormântarea ei,