20.4 C
București
sâmbătă, septembrie 26, 2020

Atacarea simbolurilor: Franţa, atentatul de la Saint-Etienne-du-Rouvray

Atentatul de la Saint-Etienne-du-Rouvray a îngrijorat şi dezgustat deopotrivă , chiar dacă nu a avut acelaşi”răsunet” pe care l-a avut carnagiul recent de la Nice.
Ancheta încearcă să aducă la lumină conexiunile complete pe care adolescenţii djihadişti le aveau.

Doi ucigaşi, în umbra reţelelor de socializare
Adel Kermiche şi Abdel Malik Petitjean locuiau la 700 kilometri distanţă şi s-au cunoscut prin internet,doar cu câteva zile înainte de trece la fapte , prin mesagerie electronică.
Petitjean s-a dus( 23 iulie a.c. ) la Saint-Etienne-du-Rouvray în zona în care locuia Kermiche.Ziua atacului asupra bisericii a fost 26. Rămân întrebările : Cine i-a pus în legătură prin acea aplicaţie preferată de djihadişti .reamintim că ISIS (Saesch) a revendicat atentatul. De remarcat că cei doi tineri (19 ani) erau în legătură printr-o mesagerie criptată, şi că acest tip de comunicare e praticat de circa 100 milioane de utilizatori.Kermiche avea de gând să folosească „un cuţit” într-o „biserică”, cel puţin aşa reiese din textele decodate.
Petitjean postase deja un video în care jura credinţă Statului Islamic şi anunţa că va face o acţiune violentă împotriva Franţei.Poliţia şi organele de anchetă analizează anturajul acestor care , din câte se vede este foarte stufos. Abdel Malik Petitjean a comis atacul din 26 iulie, când el și Adel Kermiche au pătruns într-o biserică din localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray, unde i-au tăiat gâtul preotului și au rănit grav o altă persoană pe care au încercat să o ucidă în același mod, fiind apoi uciși în intervenția forțelor de ordine.
Nu este clar dacă între ei a existat un intermediar. Investigatorii anchetează în prezent mai mulți suspecți din anturajul celor doi, printre care se numără un văr al unuia dintre teroriști și un refugiat sirian a cărui fotocopie de pe pașaport a fost găsită asupra lui Kermiche. Acesta din urmă încercase să plece în Siria de două ori în 2015 și a fost inculpat pentru legături cu terorismul și plasat în detenție în Franța, dar a beneficiat de o eliberare condiționată.
Atacarea unui loc de cult creştin are multe semnificaţii şi se doreşte un fel de declaraţie de război a Statului Islamic împotriva credinţei occidentale, a creştinismului. Folosindu-se de doi adolescenţi cu creierele spălate. C.L. După sursă orange.fr

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Jurnalist turc, autoexilat în Suedia a fost atacat:” Au început să mă lovească cu pumnii în față și în cap ”

Un jurnalist turc a fost atacat, ieri, lângă casa sa din Suedia, urmând să fie internat cu răni grave,

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.