vineri, aprilie 8, 2022

Atacarea simbolurilor: Franţa, atentatul de la Saint-Etienne-du-Rouvray

Atentatul de la Saint-Etienne-du-Rouvray a îngrijorat şi dezgustat deopotrivă , chiar dacă nu a avut acelaşi”răsunet” pe care l-a avut carnagiul recent de la Nice.
Ancheta încearcă să aducă la lumină conexiunile complete pe care adolescenţii djihadişti le aveau.

Doi ucigaşi, în umbra reţelelor de socializare
Adel Kermiche şi Abdel Malik Petitjean locuiau la 700 kilometri distanţă şi s-au cunoscut prin internet,doar cu câteva zile înainte de trece la fapte , prin mesagerie electronică.
Petitjean s-a dus( 23 iulie a.c. ) la Saint-Etienne-du-Rouvray în zona în care locuia Kermiche.Ziua atacului asupra bisericii a fost 26. Rămân întrebările : Cine i-a pus în legătură prin acea aplicaţie preferată de djihadişti .reamintim că ISIS (Saesch) a revendicat atentatul. De remarcat că cei doi tineri (19 ani) erau în legătură printr-o mesagerie criptată, şi că acest tip de comunicare e praticat de circa 100 milioane de utilizatori.Kermiche avea de gând să folosească „un cuţit” într-o „biserică”, cel puţin aşa reiese din textele decodate.
Petitjean postase deja un video în care jura credinţă Statului Islamic şi anunţa că va face o acţiune violentă împotriva Franţei.Poliţia şi organele de anchetă analizează anturajul acestor care , din câte se vede este foarte stufos. Abdel Malik Petitjean a comis atacul din 26 iulie, când el și Adel Kermiche au pătruns într-o biserică din localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray, unde i-au tăiat gâtul preotului și au rănit grav o altă persoană pe care au încercat să o ucidă în același mod, fiind apoi uciși în intervenția forțelor de ordine.
Nu este clar dacă între ei a existat un intermediar. Investigatorii anchetează în prezent mai mulți suspecți din anturajul celor doi, printre care se numără un văr al unuia dintre teroriști și un refugiat sirian a cărui fotocopie de pe pașaport a fost găsită asupra lui Kermiche. Acesta din urmă încercase să plece în Siria de două ori în 2015 și a fost inculpat pentru legături cu terorismul și plasat în detenție în Franța, dar a beneficiat de o eliberare condiționată.
Atacarea unui loc de cult creştin are multe semnificaţii şi se doreşte un fel de declaraţie de război a Statului Islamic împotriva credinţei occidentale, a creştinismului. Folosindu-se de doi adolescenţi cu creierele spălate. C.L. După sursă orange.fr

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.