luni, ianuarie 4, 2021

La galeria Senso (Bucureşti ) lucrări de Doina Reghis Ionescu

doina reghis ionescu fotografia eiO remarcabilă artistă găzduită de Galeria Senso. Despre lucrările sale un renumit critic ,spunea: „artista se află în stăpânirea unui univers care se defineşte prin perpetua vitalitate exprimată în infinitatea de forme şi ipostaze ale vegetalului – ritmuri, explozii,germinaţii, flori – care se insinuează până şi în pânzele onirice sau conceptuale. Ceea ce au comun aceste compoziţii elaborate cu benedictină migală şi nedisimulată pasiune a exprimării plastice este acea capacitate de observaţie şi interpretare, care – cum zicea Rouault te ajută „să poţi înmagazina formele şi armoniile pe care le vezi zilnic, să te deprinzi a le cunoaşte mai bine, s-ajungi să te joci cu ele”. Cu un grafism virtuoz care ne duce cu gândul la acel horrror vacui al artiştilor cu alte vremuri, repartizându-şi elementele plastice în ritmuri savant balansate, frecventând o gamă cromatică echilibrată şi calmă, lucrările acestea recomandă o artistă autentică a cărei viziune originală coabitează armonios cu respectul pentru tradiţia tehnic(Radu Ciobanu)

   Anul 2005 a însemnat pentru artistă  realizarea unui album aniversar „Art – 1955 – 2005”editat la Filiala Deva a Uniunii Artiștilor Plastici din România împlinind o jumătate de veac de existență.

În anul 2009, demersul ştiinţific efectuat în Ţinutul Pădurenilor s-a materializat prin publicarea unui album de artă intitulat „Sacru şi profan la Pădurenii Hunedoarei”.

intre-sacru-si-profan

În anul 2011, Muzeul Național Brukenthal Sibiu i-a editat cartea „Arta monumentală, concept și devenire”, volumul prezentând evoluția și însemnătatea picturii monumentale în contextul artei universale”.Activitatea creatoare, așa cum zicea Mircea Eliade, ține de sfera sacrului și astfel ia parte la Ființă. Despre aceasta este această pictură a artistei Doina Reghiș Ionescu, pe care vă invităm s-o admirați la Galeria Senso.”

 

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.