duminică, aprilie 21, 2024

 Kılıçdaroğlu cenzurat. Prezentat ca  „un alt candidat” într-o emisiunea a unui canal pro-Erdogan

Un canal pro-guvernamental l-a cenzurat pe Kılıçdaroğlu prezentându-l  „un alt candidat” pe buletinul de vot, conform Gazete Duvar.

În emisiunea „Aveți grijă când votați” difuzat pe A Haber, numele și fotografia candidatului la președinție al opoziției, Kemal Kılıçdaroğlu, a fost cenzurată pe exemplul lor de buletin de vot și l-a prezenat drept „celălalt candidat” alături de Erdoğan.

Membrul Consiliului Suprem de Radio și Televiziune al CHP (RTÜK), İlhan Taşçı, a criticat emisiunea.

 „Este aceasta onestitate când  decizia Consiliului Suprem Electoral (YSK) este ca opiniile candidaților la președinție să fie în conformitate cu principiile egalității și onestității în timpul alegerilor. Este încă în vigoare!? Cenzurarea fotografiei lui Kemal Kılıçdaroğlu este împotriva deciziei YSK, iar RTÜK ar trebui neapărat să investigheze.”, scrie Taşçı, într-o postare pe Twitter.

Kılıçdaroğlu nu prea a fost prezent în mass-media de masă, majoritatea fiind canale pro-guvernamentale, inclusiv TRT, administrată de stat, în timpul campaniei electorale, ceea ce îi face mai dificil să ajungă la cetățeni.

La alegerile prezidențiale din 14 mai, Erdoğan a primit oficial 49,52% din voturi, în timp ce Kılıçdaroğlu a primit 44,88%. Este pentru prima dată când Turcia va avea parte de un scrutin electoral pe 28 mai.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.