sâmbătă, aprilie 9, 2022

Istanbulul se confruntă cu un posibil focar de holeră din cauza snotului de mare excesiv

Snotul de mare excesiv din Marea Marmara ar putea provoca un focar de boli infecțioase, în special holera, în Istanbul, conform specialiștilor, citează Duvar English.

Inginerul Bülent Șık a atras atenția asupra unui tip de poluare cauzat de o reproducere excesivă a microangelor și de o creștere a temperaturii apei mării, mucilagiul care sufoca Marea Marmara din Turcia ar putea declanșa un focar de holeră.

„Dinoflagelatele care sunt prezente în multe mări ale lumii și care sunt probabil prezente în Marea Marmara creează un mediu care conține microbul holerei. Aceste descoperiri ne impun să luăm în considerare faptul că mucilagiul răspândit în zone întinse ar putea duce la focare de boli contagioase.”, a explicat Șık.

Expertul a menționat că autoritățile locale care deversează apele uzate în Marea Marmara ar trebui să pună capăt practicii.Analiza expertă a mucilajului este, de asemenea, necesară rapid, adăugând că va fi un proces extins, consumator de timp și laborios.

„Ministerul Sănătății ar trebui să își mărească frecvența analizelor de apă pentru a verifica posibilele boli, în primul rând holera”, a adăugat Șık.

De asemenea, expertul a cerut municipalității din Istanbul să producă o hartă a riscurilor orașului în colaborare cu agențiile de stat, iar toate activitățile de vânătoare ar trebui să fie oprite până la o notificare ulterioară pentru protejarea biodiversității.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.