vineri, aprilie 8, 2022

Istanbul:Cetățenii își agață facturile pe panourile în semn de protest față de creșterea masivă a prețurilor


Cetățenii și-au agățat facturile și și-au exprimat opiniile pe panouri puse la dispoziție de Filiala de Tineret din Istanbul a partidului principal pentru a atrage atenția asupra creșterilor exorbitante ale prețurilor, conform Turkish Minutes.

Filiala de Tineret a principalului opoziție, Partidul Popular Republican (CHP) a instalat panouri publicitare în piețele celor 39 de districte din Istanbul pentru a atrage atenția asupra recentelor creșteri masive de prețuri.

Filiala de Tineret din Istanbul a CHP numește aceste panourile „zidurile creșterii prețurilor”.

„În piețele celor 39 de districte ale noastre, am lansat „zidurile creșterii prețurilor” pentru ca cetățenii noștri să-și poată împărtăși liber opiniile. Vom continua să fim vocea oamenilor noștri până când aceste creșteri de preț, care ne afectează profund pe toți, vor fi retrase.”, se arată în declarația filialei, de pe contul oficial de Twitter.

Cetățenii și-au atârnat facturile pe panouri și au scris pe ele cum se luptă din punct de vedere financiar.

„Nu avem bani să cumpărăm o culegere”, a scris un adolescent pe panou.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.