duminică, aprilie 10, 2022

13 ani de închisoare pentru faimoasa jurnalistă pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan

Instanța din Turcia a acceptă rechizitoriu care solicită până la 13 ani de închisoare pentru faimoasa jurnalistă, Sedef Kabaș, conform Turkish Minutes.

Un tribunal din Istanbul a acceptat rechizitoriul prin care se solicită până la 13 ani de închisoare pentru jurnalistul Sedef Kabaş, sub acuzaţia de „insultare” pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan, precum şi pe ministrul de interne, Süleyman Soylu şi pe ministrul transporturilor, Adil Karaismailoğlu.

Rechizitoriul cere până la 8 ani și 2 luni pentru acuzația de „insultare pe Președinte”, și până la 4 ani și 8 luni pentru acuzația de „insultare a funcționarilor publici”. În total, procurorii cer pentru jurnalistă până la 12 ani și 10 luni de închisoare.

Prima audiere a cazului va avea loc pe 11 martie.

Luna trecută, Kabaș a fost închisă în așteptarea judecății pentru un proverb pe care l-a citat în timpul unei discuții politice la postul de televiziune de opoziție, Tele 1.

Zeci de mii de persoane au fost acuzate și condamnate pentru infracțiunea de insultare a președintelui de când Erdoğan, decât a preluat mandatul în 2014, după ce a fost prim-ministru timp de 11 ani.

Infracțiunea de jignire a președintelui implică o pedeapsă cu închisoarea de la unu la patru ani în Turcia.

Alți 2 jurnaliști condamnați

Doi jurnaliști, Murat Ağırel şi Barış Pehlivan au fost condamnați definitiv, pe 15 februarie și au fost eliberați la scurt timp după aceea, din cauza măsurilor COVID-19.

Cei doi sunt condamnați la închisoare în cadrul procesului pentru știrile și articolele lor referitoare la înmormântarea unui ofițer al Organizației Naționale de Informații (MİT) care a murit în Libia.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii