marți, iulie 23, 2024

13 ani de închisoare pentru faimoasa jurnalistă pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan

Instanța din Turcia a acceptă rechizitoriu care solicită până la 13 ani de închisoare pentru faimoasa jurnalistă, Sedef Kabaș, conform Turkish Minutes.

Un tribunal din Istanbul a acceptat rechizitoriul prin care se solicită până la 13 ani de închisoare pentru jurnalistul Sedef Kabaş, sub acuzaţia de „insultare” pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan, precum şi pe ministrul de interne, Süleyman Soylu şi pe ministrul transporturilor, Adil Karaismailoğlu.

Rechizitoriul cere până la 8 ani și 2 luni pentru acuzația de „insultare pe Președinte”, și până la 4 ani și 8 luni pentru acuzația de „insultare a funcționarilor publici”. În total, procurorii cer pentru jurnalistă până la 12 ani și 10 luni de închisoare.

Prima audiere a cazului va avea loc pe 11 martie.

Luna trecută, Kabaș a fost închisă în așteptarea judecății pentru un proverb pe care l-a citat în timpul unei discuții politice la postul de televiziune de opoziție, Tele 1.

Zeci de mii de persoane au fost acuzate și condamnate pentru infracțiunea de insultare a președintelui de când Erdoğan, decât a preluat mandatul în 2014, după ce a fost prim-ministru timp de 11 ani.

Infracțiunea de jignire a președintelui implică o pedeapsă cu închisoarea de la unu la patru ani în Turcia.

Alți 2 jurnaliști condamnați

Doi jurnaliști, Murat Ağırel şi Barış Pehlivan au fost condamnați definitiv, pe 15 februarie și au fost eliberați la scurt timp după aceea, din cauza măsurilor COVID-19.

Cei doi sunt condamnați la închisoare în cadrul procesului pentru știrile și articolele lor referitoare la înmormântarea unui ofițer al Organizației Naționale de Informații (MİT) care a murit în Libia.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.