marți, aprilie 12, 2022

Bătrân grav bolnav a murit după gratii:„ Autoritățile sunt responsabile de moartea lui”


Un bărbat în vârstă de 84 de ani, grav bolnav, care executa o pedeapsă pentru condamnarea legăturilor cu mișcarea Gülen, a murit, duminică, după ce s-a infectat cu COVID-19 în închisoare, conform Stockholm Center for Freedome.

Nusret Muğla a fost internat, sâmbătă, la spital după ce a prezentat simptome ale virusului. Într-un apel telefonic anterior către fiul său, Mugla spusese că un nou deținut părea să fie bolnav și, de asemenea, nu se simțea bine.

Muğla a fost încarcerat într-o închisoare din vestul provinciei Manisa, în ciuda faptului că suferea de multiple probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă și rinichi și cancer de prostată. Muğla a avut nevoie de îngrijiri medicale frecvente și a fost ținută într-o celulă de carantină pentru perioade lungi de timp.

Deținuții care trebuie să meargă la spital sunt obligați să rămână într-o celulă de carantină când se întorc în închisoare din cauza măsurilor legate de COVID-19. Cu toate acestea, aceste celule sunt renumite pentru condițiile lor proaste și supraaglomerarea.

Moartea a stârnit indignare

Moartea lui Muğla a adus un nou val de critici din partea activiști pentru drepturile omului și politicieni din opoziție.

Deputatul Partidului Democrat al Poporului (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu, a scris pe Twitter că moartea lui Muğla ar putea fi considerată o crimă, deoarece nu ar fi trebuit să fie în închisoare în starea lui.

Sezgin Tanrıkulu de la Partidul Popular Republican (CHP) a declarat că au cerut autorităților să-l elibereze de mai multe ori pe Muğla, fără rezultat. 

„Sunt foarte supărat din cauza decesului. Autoritățile care nu l-au eliberat la timp pe bătrân sunt responsabile de moartea lui”, a scris acesta pe Twitter.

Mustafa Yeneroğlu, de la Partidul Democrație și Progres (DEVA), de opoziție, a tras la răspundere autoritățile și a spus că încarcerarea sa continuă a arătat o lipsă de milă.

Muğla a fost arestat în octombrie 2016 pentru presupusa apartenență la Mișcarea Gülen, pentru că avea un cont deschis la BankAsya. El a fost eliberat din motive de sănătate șapte luni mai târziu, dar a fost condamnat ulterior la șase ani și trei luni de închisoare.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,