luni, aprilie 11, 2022

Istanbul: Studiul arată corelația dintre statutul socioeconomic și autoizolarea

Un studiu realizat prin analizarea datelor smartphone-ului a arătat o corelație semnificativă între statutul socioeconomic al oamenilor din Istanbul și nivelul lor de autoizolare, conform unui portal de știri de tehnologie, citat de Gazete Duvar.

Veloxity a analizat datele de roaming ale smartphone-ului unui milion de oameni din Istanbul pentru a determina districtele care aplică cel mai mult autoizolarea.

În cadrul studiului, datele de roaming ale smartphone-urilor au fost analizate timp de șapte zile începând cu 17 martie și s-a format o hartă pe baza datelor.

Veloxity susține că cele mai multe dintre districtele  în care oamenii au rămas acasă din cauza focarului de coronavirus au fost Kadıköy, Atașehir, Çamlıca, Fatih, Ataköy, Bakırköy, Florya, Etiler și Șișli, districtele cu statut socioeconomic superior.

În schimb, districtele în care s-a observat cea mai mare mișcare în perioada de timp menționată anterior au fost Esenyurt, Bağcılar, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik și Beykoz, districte cu statut socioeconomic mai scăzut.

De asemenea, presa turceasca a raportat că mai multe persoane din Turcia sunt îngrijorate de șomaj decât de pandemia coronavirusului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.