miercuri, aprilie 24, 2024

Istanbul: Studiul arată corelația dintre statutul socioeconomic și autoizolarea

Un studiu realizat prin analizarea datelor smartphone-ului a arătat o corelație semnificativă între statutul socioeconomic al oamenilor din Istanbul și nivelul lor de autoizolare, conform unui portal de știri de tehnologie, citat de Gazete Duvar.

Veloxity a analizat datele de roaming ale smartphone-ului unui milion de oameni din Istanbul pentru a determina districtele care aplică cel mai mult autoizolarea.

În cadrul studiului, datele de roaming ale smartphone-urilor au fost analizate timp de șapte zile începând cu 17 martie și s-a format o hartă pe baza datelor.

Veloxity susține că cele mai multe dintre districtele  în care oamenii au rămas acasă din cauza focarului de coronavirus au fost Kadıköy, Atașehir, Çamlıca, Fatih, Ataköy, Bakırköy, Florya, Etiler și Șișli, districtele cu statut socioeconomic superior.

În schimb, districtele în care s-a observat cea mai mare mișcare în perioada de timp menționată anterior au fost Esenyurt, Bağcılar, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik și Beykoz, districte cu statut socioeconomic mai scăzut.

De asemenea, presa turceasca a raportat că mai multe persoane din Turcia sunt îngrijorate de șomaj decât de pandemia coronavirusului.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.