luni, ianuarie 4, 2021

Istanbul: Studiul arată corelația dintre statutul socioeconomic și autoizolarea

Un studiu realizat prin analizarea datelor smartphone-ului a arătat o corelație semnificativă între statutul socioeconomic al oamenilor din Istanbul și nivelul lor de autoizolare, conform unui portal de știri de tehnologie, citat de Gazete Duvar.

Veloxity a analizat datele de roaming ale smartphone-ului unui milion de oameni din Istanbul pentru a determina districtele care aplică cel mai mult autoizolarea.

În cadrul studiului, datele de roaming ale smartphone-urilor au fost analizate timp de șapte zile începând cu 17 martie și s-a format o hartă pe baza datelor.

Veloxity susține că cele mai multe dintre districtele  în care oamenii au rămas acasă din cauza focarului de coronavirus au fost Kadıköy, Atașehir, Çamlıca, Fatih, Ataköy, Bakırköy, Florya, Etiler și Șișli, districtele cu statut socioeconomic superior.

În schimb, districtele în care s-a observat cea mai mare mișcare în perioada de timp menționată anterior au fost Esenyurt, Bağcılar, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik și Beykoz, districte cu statut socioeconomic mai scăzut.

De asemenea, presa turceasca a raportat că mai multe persoane din Turcia sunt îngrijorate de șomaj decât de pandemia coronavirusului.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.