joi, ianuarie 7, 2021

Istanbul:Proteste împotriva înmormântării victimelor Covid19 aproape de localitate

Cetățenii turci din Istanbul protestează împotriva înmormântării victimelor coronavirusului aproape de case și școli, relatează ipa.news

Localncii s-au adunat, joi, în fața noului cimitir pentru a protesta împotriva construcției mormintelor pentru victimele Covid19, dar au fost dispersați de poliție.

Mustafa Yildirim, reprezentantul  cartierului Cavusbasi Baklaci susține că autoritățile au făcut declarații contradictorii.

„Biroul de guvernare din Istanbul a spus că nu vor face înmormântări încă, deoarece nu și-au dat seama că cimitirul se afla în centrul orașului”, a afirmat Mukhtar.

Cu toate acestea, oficialii de la Istanbul au declarat că lucrările la construirea cimitirului și înmormântarea victimelor ,vor continua, anulând întâlnirea stabilită anterior cu localnicii pentru a discuta problema.

„Există alte locuri mai izolate [potrivite pentru înmormântări] în Beykoz. Aici sunt școli la doar 150-200 de metri. Este extrem de periculos să construiască cimitirul într-o regiune școlară ”,a explicat reprezentantul.

Mai mult,  Mustafa Yildirim a spus că noua construcție nu este făcută conform normelor.

„Cimitirul a fost construit în pădure. Au tăiat copacii și încă o fac. Această zonă este foarte aproape de autostradă, un punct de intersecție între Beykoz, Cekmekoy și Umraniye [cele trei districte din Istanbul] ”, a susținut Yildirim.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.