luni, aprilie 11, 2022

Istanbul:Proteste împotriva înmormântării victimelor Covid19 aproape de localitate

Cetățenii turci din Istanbul protestează împotriva înmormântării victimelor coronavirusului aproape de case și școli, relatează ipa.news

Localncii s-au adunat, joi, în fața noului cimitir pentru a protesta împotriva construcției mormintelor pentru victimele Covid19, dar au fost dispersați de poliție.

Mustafa Yildirim, reprezentantul  cartierului Cavusbasi Baklaci susține că autoritățile au făcut declarații contradictorii.

„Biroul de guvernare din Istanbul a spus că nu vor face înmormântări încă, deoarece nu și-au dat seama că cimitirul se afla în centrul orașului”, a afirmat Mukhtar.

Cu toate acestea, oficialii de la Istanbul au declarat că lucrările la construirea cimitirului și înmormântarea victimelor ,vor continua, anulând întâlnirea stabilită anterior cu localnicii pentru a discuta problema.

„Există alte locuri mai izolate [potrivite pentru înmormântări] în Beykoz. Aici sunt școli la doar 150-200 de metri. Este extrem de periculos să construiască cimitirul într-o regiune școlară ”,a explicat reprezentantul.

Mai mult,  Mustafa Yildirim a spus că noua construcție nu este făcută conform normelor.

„Cimitirul a fost construit în pădure. Au tăiat copacii și încă o fac. Această zonă este foarte aproape de autostradă, un punct de intersecție între Beykoz, Cekmekoy și Umraniye [cele trei districte din Istanbul] ”, a susținut Yildirim.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.