30 C
București
miercuri, septembrie 16, 2020

Istanbul:Proteste împotriva înmormântării victimelor Covid19 aproape de localitate

Cetățenii turci din Istanbul protestează împotriva înmormântării victimelor coronavirusului aproape de case și școli, relatează ipa.news

Localncii s-au adunat, joi, în fața noului cimitir pentru a protesta împotriva construcției mormintelor pentru victimele Covid19, dar au fost dispersați de poliție.

Mustafa Yildirim, reprezentantul  cartierului Cavusbasi Baklaci susține că autoritățile au făcut declarații contradictorii.

„Biroul de guvernare din Istanbul a spus că nu vor face înmormântări încă, deoarece nu și-au dat seama că cimitirul se afla în centrul orașului”, a afirmat Mukhtar.

Cu toate acestea, oficialii de la Istanbul au declarat că lucrările la construirea cimitirului și înmormântarea victimelor ,vor continua, anulând întâlnirea stabilită anterior cu localnicii pentru a discuta problema.

„Există alte locuri mai izolate [potrivite pentru înmormântări] în Beykoz. Aici sunt școli la doar 150-200 de metri. Este extrem de periculos să construiască cimitirul într-o regiune școlară ”,a explicat reprezentantul.

Mai mult,  Mustafa Yildirim a spus că noua construcție nu este făcută conform normelor.

„Cimitirul a fost construit în pădure. Au tăiat copacii și încă o fac. Această zonă este foarte aproape de autostradă, un punct de intersecție între Beykoz, Cekmekoy și Umraniye [cele trei districte din Istanbul] ”, a susținut Yildirim.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Jurnalistul turc reținut că a „insultat” un sultan într-o postare de pe Twitter

Poliția din orașul estic Van a arestat un jurnalist independent pentru că ar fi insultat un sultan printr-o postare pe Twitter, relatează Commitee to Protect Journalists.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.