sâmbătă, aprilie 9, 2022

Istanbul: Primul magazin de modă va fi restaurat

Primul magazin de modă din Turcia va fi restaurat în  conformitate cu o inițiativă luată de autoritățile din Istanbul, conform Hurriyet Daily News.

Botter Han, primul magazin de modă al țării este situat pe strada Istiklal din Istanbul și primul exemplu de mișcare art nouveau din oraș, nu a putut fi restaurat de ani de zile din cauza complicațiilor legate de proprietate.

„Clădirea afectează și siguranța persoanelor care trec pe stradă. Există pietre care se rup din fațadă. Le vom arbitra astfel încât să nu existe nicio problemă de securitate ”, a menționat  Mahir Polat, secretarul general al municipalității.

Construită de faimosul arhitect Raimondo D’Aronco în conformitate cu solicitarea lui Jean Botter, croitorul privat al sultanului otoman Abdülhamid, clădirea este primul apartament modern din Turcia cu construcție de oțel și a doua clădire care are lift după Pera Palas Hotel.

Apartamentul a fost folosit de mulți ani, atât ca spațiu de locuit, cât și ca magazin de croitorie și butic, până în momentul în care aventura Istanbulului a familiei Botter s-a încheiat cu vestea morții fiului mic al familiei.

Urmând ca familia să părăsească Turcia, să vândă apartamentului și să se stabilit în cele din urmă la Paris.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.