duminică, aprilie 21, 2024

Fraudă de 500 de milioane de dolari. SUA cere sechestrarea activelor companiei unui afacerist turc acuzat

SUA a cerut sechestrarea activelor companiei unui afacerist turc acuzat de fraudă, care a fost reținut în Austria, la cererea oficialilor americani, conform BBC Turk.

Procuratura generală a SUA a publicat lista activelor care trebuie confiscat în dosarul de  „fraudă și spălare de bani” din Utah, în care este cercetat președintelui SBK Holding, Sezgin Baran Korkmaz din Turcia .

În cererea de urmărire penală, procurorul a susținut că poate „dovedi că toate proprietățile și bunurile pe care le enumeră au fost obținute prin fraudă și spălare de bani”.

Sezgin Baran Korkmaz a fost reținut sâmbătă în Austria, la cererea Statelor Unite.

Informând BBC Turkish, avocații lui Korkmaz au spus că detenția „este un caz care tocmai a fost deschis în SUA, dar este legat de vechiul caz”.

Ambasadorul Turciei la Viena, Ozan Ceyhun, a anunțat, de asemenea, că procesul de extrădare a Korkmaz a fost început la 19 iunie.

Fraudă în SUA de cel puțin 500 de milioane de dolari

Procurorii turci, în decembrie anul trecut, au emis un mandat de detenție pentru Korkmaz ca parte a unei anchete privind spălarea banilor în valoare de 132 milioane dolari.

Se consideră că numerarul în cauză face parte dintr-un plan de fraudare, din ultimii 10 ani, din SUA de cel puțin 500 de milioane de dolari care implică executivii de afaceri din Utah Jacob Kingston și fratele său Isaia, precum și omul de afaceri armeno-turc,Lev Aslan Dermen.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.