marți, aprilie 12, 2022

Human Rights Watch:Turcia se laudă cu răpirea cetățenilor turci din străinătate

Oficialii Human Rights Watch (HRW) susțin că guvernul turc se laudă cu privire la „succesul” agenției de informații din țară în răpirea și readucerea în Turcia a zeci de opozanți politici a președintelui Erdogan în Turcia, conform Turkey Purge.

Emma Sinclair-Webb, cercetător senior în Turcia  al HRW a făcut declarații, joi, într-o discuție cu prezentatoarea Beverley O’Connor, de la ABC, despre problema răpirii cetățenilor turci din întreaga lume din iulie 2016.

„Autoritățile turce se laudă literalmente cu succesul lor în readucerea acestor bărbați în Turcia. Așadar, vedem adesea poze cu bărbați încătușați în fața steagurilor turcești, prezentate publicului ”, a susținut cercetătoarea.

Din 2016, zeci de cetățeni turci au fost răpiți și transferați Turciei de către serviciile secrete de informații turcești despre presupuse legături cu Mișcarea Gülen, pe care Ankara îl acuză că ar fi orchestrat  lovitura de stat eșuată în 2016

Ultimul caz dintr-o lungă serie de răpiri este cazul profesorului Orhan İnandı, un cetățean kârgâz de origine turcă despre care se presupune că ar fi fost răpit de serviciile de informații turcești din Bishkek, capitala Kârgâzstanului.

Soția acestuia susține că Inandi a fost reținut într-o clădire care găzduiește Ambasada Turciei la Bishkek.

„Soțul meu, Orhan İnandı, care a lucrat pentru binele copiilor kârgâzi de 26 de ani, a fost răpit în urmă cu 7 zile. Potrivit informațiilor pe care am reușit să le adun, el a fost reținut la ambasada Turciei la Bișkek. ”, a dezvăluit Reyhan İnandı, într-o postare pe Twetter.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.