sâmbătă, aprilie 1, 2023

Istanbul: Petiție pentru a bloca accesul la Insulele Prințului în timpul vacanței de primăvară

Rezidenții din Insulele Prințului, Istanbul au trimis o petiție către guvern pentru a bloca accesul în zonă în timpul vacanței de primăvară, în contextul pandemiei de coronavirus, informează Duvar English

Locuitorii doresc suspendarea transportul către insule pe 23 aprilie, de Sfântul Gheoghe, când oamenii vizitează cea mai mare dintre insule, Büyükada, unde creștinii obișnuiesc să meargă în pelerinaj la “Mănăstirea Sfântul Gheorghe”.

Autoritatea ortodoxă greacă din „Patriarhia ecumenică a Constantinopolului” a anunțat că “Biserica Sfântul Gheorghe” va fi închisă pe timpul sărbătorii.

„În contextul măsurilor preventive COVID-19, s-a decis ca Abbey Büyükada St. Gheorghe, care găzduiește mii de vizitatori pe 23 aprilie în fiecare an, să rămână închis”, a declarat Patriarhia, într-o declarație oficială.

Mănăstirea Sfântul Gheorghe, care se află la altitudinea de 204 metri pe cel mai înalt deal al Buyukada, a fost construită în 1751. Structura, cunoscută și sub numele de „biserică veche”, a fost numită după Sfântul Gheorghe, despre care se credea că a trăit pe pământul anatolian în secolul III. Locația este considerată o destinație de pelerinaj pentru populația creștină a Turciei, alături de casa Sf. Maria din Efes.

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.