miercuri, aprilie 14, 2021

Istanbul: Petiție pentru a bloca accesul la Insulele Prințului în timpul vacanței de primăvară

Rezidenții din Insulele Prințului, Istanbul au trimis o petiție către guvern pentru a bloca accesul în zonă în timpul vacanței de primăvară, în contextul pandemiei de coronavirus, informează Duvar English

Locuitorii doresc suspendarea transportul către insule pe 23 aprilie, de Sfântul Gheoghe, când oamenii vizitează cea mai mare dintre insule, Büyükada, unde creștinii obișnuiesc să meargă în pelerinaj la “Mănăstirea Sfântul Gheorghe”.

Autoritatea ortodoxă greacă din „Patriarhia ecumenică a Constantinopolului” a anunțat că “Biserica Sfântul Gheorghe” va fi închisă pe timpul sărbătorii.

„În contextul măsurilor preventive COVID-19, s-a decis ca Abbey Büyükada St. Gheorghe, care găzduiește mii de vizitatori pe 23 aprilie în fiecare an, să rămână închis”, a declarat Patriarhia, într-o declarație oficială.

Mănăstirea Sfântul Gheorghe, care se află la altitudinea de 204 metri pe cel mai înalt deal al Buyukada, a fost construită în 1751. Structura, cunoscută și sub numele de „biserică veche”, a fost numită după Sfântul Gheorghe, despre care se credea că a trăit pe pământul anatolian în secolul III. Locația este considerată o destinație de pelerinaj pentru populația creștină a Turciei, alături de casa Sf. Maria din Efes.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.