vineri, martie 29, 2024

Istanbul: Petiție pentru a bloca accesul la Insulele Prințului în timpul vacanței de primăvară

Rezidenții din Insulele Prințului, Istanbul au trimis o petiție către guvern pentru a bloca accesul în zonă în timpul vacanței de primăvară, în contextul pandemiei de coronavirus, informează Duvar English

Locuitorii doresc suspendarea transportul către insule pe 23 aprilie, de Sfântul Gheoghe, când oamenii vizitează cea mai mare dintre insule, Büyükada, unde creștinii obișnuiesc să meargă în pelerinaj la “Mănăstirea Sfântul Gheorghe”.

Autoritatea ortodoxă greacă din „Patriarhia ecumenică a Constantinopolului” a anunțat că “Biserica Sfântul Gheorghe” va fi închisă pe timpul sărbătorii.

„În contextul măsurilor preventive COVID-19, s-a decis ca Abbey Büyükada St. Gheorghe, care găzduiește mii de vizitatori pe 23 aprilie în fiecare an, să rămână închis”, a declarat Patriarhia, într-o declarație oficială.

Mănăstirea Sfântul Gheorghe, care se află la altitudinea de 204 metri pe cel mai înalt deal al Buyukada, a fost construită în 1751. Structura, cunoscută și sub numele de „biserică veche”, a fost numită după Sfântul Gheorghe, despre care se credea că a trăit pe pământul anatolian în secolul III. Locația este considerată o destinație de pelerinaj pentru populația creștină a Turciei, alături de casa Sf. Maria din Efes.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.