miercuri, februarie 28, 2024

Istanbul: Petiție pentru a bloca accesul la Insulele Prințului în timpul vacanței de primăvară

Rezidenții din Insulele Prințului, Istanbul au trimis o petiție către guvern pentru a bloca accesul în zonă în timpul vacanței de primăvară, în contextul pandemiei de coronavirus, informează Duvar English

Locuitorii doresc suspendarea transportul către insule pe 23 aprilie, de Sfântul Gheoghe, când oamenii vizitează cea mai mare dintre insule, Büyükada, unde creștinii obișnuiesc să meargă în pelerinaj la “Mănăstirea Sfântul Gheorghe”.

Autoritatea ortodoxă greacă din „Patriarhia ecumenică a Constantinopolului” a anunțat că “Biserica Sfântul Gheorghe” va fi închisă pe timpul sărbătorii.

„În contextul măsurilor preventive COVID-19, s-a decis ca Abbey Büyükada St. Gheorghe, care găzduiește mii de vizitatori pe 23 aprilie în fiecare an, să rămână închis”, a declarat Patriarhia, într-o declarație oficială.

Mănăstirea Sfântul Gheorghe, care se află la altitudinea de 204 metri pe cel mai înalt deal al Buyukada, a fost construită în 1751. Structura, cunoscută și sub numele de „biserică veche”, a fost numită după Sfântul Gheorghe, despre care se credea că a trăit pe pământul anatolian în secolul III. Locația este considerată o destinație de pelerinaj pentru populația creștină a Turciei, alături de casa Sf. Maria din Efes.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.