sâmbătă, decembrie 2, 2023

Istanbul: Pârâul Riva s-a înnegrit. Ministrul a lansat o anchetă


Pârâul Riva, cunoscut și sub numele de „Pârâul Çayağzı”, care se revarsa în Marea Neagră din nordul regiunii Marmara, s-a înnegrit din nou, relatează DHA.

Pe lângă schimbarea culorii în pârâu, au atras atenția și stratificările asemănătoare petrolului văzute pe suprafața apei din apropierea țărmului și deșeurile lăsate în jurul țărmului.

În urma plângerilor tot mai dese despre pârâu, unde s-a răspândit și mirosul, echipele afiliate Ministerului Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice au început să lucreze prin prelevarea de probe din apă și noroi de pe sol din anumite puncte ale pârâului. 

 „În urmă cu douăzeci de ani, era mult mai frumos. Obișnuiam să pescuim aici in copilărie. Acum pescarii nici măcar nu își pot spăla bărcile aici, din cauza poluării apei. Situația este cu adevărat deplorabila.”, susține Erol Şener, un alt localnic.

Pârâul Riva, lung de aproximativ 32 de kilometri, are conexiuni cu barajul Ömerli și cu unitățile avansate de tratare biologică a apelor reziduale İSKİ Pașaköy. Tabăra echipelor naționale Hasan Doğan Federația Turcă de Fotbal (TFF) și unitățile de antrenament din Riva se numără printre structurile importante de pe malul pârâului.

Poluarea din pârâul Riva afectează negativ mijloacele de trai ale oamenilor care locuiesc în cartierul Beykoz Bozhane, agricultura și creșterea animalelor.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.