miercuri, aprilie 24, 2024

Istanbul: Pârâul Riva s-a înnegrit. Ministrul a lansat o anchetă


Pârâul Riva, cunoscut și sub numele de „Pârâul Çayağzı”, care se revarsa în Marea Neagră din nordul regiunii Marmara, s-a înnegrit din nou, relatează DHA.

Pe lângă schimbarea culorii în pârâu, au atras atenția și stratificările asemănătoare petrolului văzute pe suprafața apei din apropierea țărmului și deșeurile lăsate în jurul țărmului.

În urma plângerilor tot mai dese despre pârâu, unde s-a răspândit și mirosul, echipele afiliate Ministerului Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice au început să lucreze prin prelevarea de probe din apă și noroi de pe sol din anumite puncte ale pârâului. 

 „În urmă cu douăzeci de ani, era mult mai frumos. Obișnuiam să pescuim aici in copilărie. Acum pescarii nici măcar nu își pot spăla bărcile aici, din cauza poluării apei. Situația este cu adevărat deplorabila.”, susține Erol Şener, un alt localnic.

Pârâul Riva, lung de aproximativ 32 de kilometri, are conexiuni cu barajul Ömerli și cu unitățile avansate de tratare biologică a apelor reziduale İSKİ Pașaköy. Tabăra echipelor naționale Hasan Doğan Federația Turcă de Fotbal (TFF) și unitățile de antrenament din Riva se numără printre structurile importante de pe malul pârâului.

Poluarea din pârâul Riva afectează negativ mijloacele de trai ale oamenilor care locuiesc în cartierul Beykoz Bozhane, agricultura și creșterea animalelor.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.