duminică, iulie 14, 2024

Istanbul: Pârâul Riva s-a înnegrit. Ministrul a lansat o anchetă


Pârâul Riva, cunoscut și sub numele de „Pârâul Çayağzı”, care se revarsa în Marea Neagră din nordul regiunii Marmara, s-a înnegrit din nou, relatează DHA.

Pe lângă schimbarea culorii în pârâu, au atras atenția și stratificările asemănătoare petrolului văzute pe suprafața apei din apropierea țărmului și deșeurile lăsate în jurul țărmului.

În urma plângerilor tot mai dese despre pârâu, unde s-a răspândit și mirosul, echipele afiliate Ministerului Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice au început să lucreze prin prelevarea de probe din apă și noroi de pe sol din anumite puncte ale pârâului. 

 „În urmă cu douăzeci de ani, era mult mai frumos. Obișnuiam să pescuim aici in copilărie. Acum pescarii nici măcar nu își pot spăla bărcile aici, din cauza poluării apei. Situația este cu adevărat deplorabila.”, susține Erol Şener, un alt localnic.

Pârâul Riva, lung de aproximativ 32 de kilometri, are conexiuni cu barajul Ömerli și cu unitățile avansate de tratare biologică a apelor reziduale İSKİ Pașaköy. Tabăra echipelor naționale Hasan Doğan Federația Turcă de Fotbal (TFF) și unitățile de antrenament din Riva se numără printre structurile importante de pe malul pârâului.

Poluarea din pârâul Riva afectează negativ mijloacele de trai ale oamenilor care locuiesc în cartierul Beykoz Bozhane, agricultura și creșterea animalelor.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.