vineri, ianuarie 27, 2023

Crimă în Turcia: 6 reținuți în legătură cu uciderea fostului președinte al Lupilor Gri

Șase din cei 17 suspecți care au fost arestați în legătură cu uciderea fostului președinte al Lupilor Gri, aripa de tineret a Partidului Mișcarea Naționalistă (MHP), de extremă dreapta, conform Turkish Minutes.

Sinan Ateş, un academic și fostul președinte al Lupilor Gri, a fost împușcat mortal în capitala Ankara săptămâna trecută. 

Ateş, care părăsea un apartament din Kızılırmak cu un prieten când au fost atacaţi de doi bărbaţi pe motociclete, a fost grav rănit de un glonţ la cap şi a fost declarat decedat la scurt timp după ce a fost dus la spital.

Potrivit presei turce, 17 suspecți au fost reținuți până acum în cadrul unei anchete declanșate asupra incidentului de către Parchetul-șef din Ankara. Șase suspecți au fost arestați în așteptarea procesului.

Printre arestați se numără Vedat Balkaya, care conducea motocicleta în timpul atacului, și membrul consiliului provincial al MHP din İstanbul, Ufuk Köktürk.

Eray Özyağcı, care a tras cu arma, și Doğukan Çep, care era hotărât să aibă legături atât cu Balkaya, cât și cu Özyağcı, sunt încă în libertate.

Cine este Ateș?

Ateș, care a ocupat funcția de președinte al Lupilor Gri între 2019 și 2020, a fost demis direct de Bahçeli, liderul MHP, aliat cu partidul lui Erdogan și a fost ținta membrilor grupului pe rețelele de socializare. 

De asemenea, el a atras o reacție din partea membrilor MHP recent pentru că s-au fotografiat cu figuri din partidul naționalist de opoziție.

În 2020, Franța a interzis oficial Lupii Gri, după ce un centru dedicat memoriei celor care au murit în uciderile în masă ale armenilor în timpul Primului Război Mondial a fost deformat cu graffiti, inclusiv numele Lupii Gri.

La începutul anului trecut, Parlamentul European a cerut Uniunii Europene și statelor sale membre să examineze posibilitatea de a adăuga Lupii Gri pe lista teroristă a UE.

În raportul său pentru perioada 2019-2020, pregătit de raportorul Turciei, Nacho Sanchez Amor, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la grup, declarând că se extinde la niveluri îngrijorătoare nu numai în Turcia, ci și în țările UE.

Vești bune pentru turiștii moldoveni! Un zbor direct către Istanbul a fost introdus

Wizz Air, operatorul aerian cu cele mai multe zboruri externe disponibile de la Iași, a anunțat că cursa va fi disponibilă din 4 aprilie, iar noua rută directă va fi operată cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Fără precedent! CEDO examinează cazul unui profesor, victimă a epurarilor guvernului lui Erdogan 

Dacă instanța decide că a existat o încălcare a drepturilor în cazul fostului profesor Yüksel Yalçınkaya, soarta miilor de persoane care au fost condamnate sau sunt judecate pentru acuzații de terorism din cauza legăturilor lor cu Mișcarea Gülen se poate schimba.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...