luni, decembrie 11, 2023

Turcia: Luna decembrie a anului 2022, cea mai călduroasă din ultimii 52 de ani

Luna decembrie a anului 2022 a fost cea mai călduroasă din ultimii 52 de ani, indică Serviciul Meteorologic de Stat al Turciei, citat de Hurriyet Daily News.

Temperatura medie în decembrie 2022 a crescut cu 3,2 grade și a ajuns la 8 grade, această valoare fiind cea mai mare din ultimii 52 de ani.

Serviciul a amintit că temperatura medie între decembrie 1991 și decembrie 2020 a fost de 4,8 grade Celsius.

A doua cea mai mare medie a lunii decembrie a fost înregistrată în 2010,  temperatura crescând la 7,8 grade.

Temperaturile pe regiuni

Pe lângă datele de temperatură pentru ultima lună a anului 2022 în toată țara, declarația biroului a inclus și valorile temperaturii pe regiune și comparație cu anii precedenți.

Deși temperatura medie a regiunii Marmara este de 7 grade, temperatura medie în decembrie anul trecut a fost de 10,3 grade.

Temperatura medie a Regiunii Egee în decembrie 2022 a fost de 10,8, ceea ce înseamnă că media a crescut cu aproximativ 3 grade anul trecut, în timp ce temperatura medie în Regiunea Mediterană, care a fost de 9,1 grade în anii precedenți, a ajuns la 11,8 grade.

Chiar și în decembrie și în primele zile ale noului an, locuitorii regiunii mediteraneene și turiștii care vizitează regiunea s-au bucurat de vremea călduroasă.

Regiunea Anatoliană de Sud-Est a fost una dintre regiunile în care temperatura medie a crescut cel mai mult, întrucât temperatura medie în ultima lună a urcat de la 6,4 grade la 9,2 grade.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023

Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center...

Erdogan vizitează Atena în încercarea de a deschide „o nouă pagină” în relații cu Grecia

În întâlnirile cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis și președintele, Katerina Sakellaropoulou, liderul turc este așteptat să discute despre comerț, probleme regionale și problema a migrației.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.