miercuri, martie 22, 2023

Turcia: Luna decembrie a anului 2022, cea mai călduroasă din ultimii 52 de ani

Luna decembrie a anului 2022 a fost cea mai călduroasă din ultimii 52 de ani, indică Serviciul Meteorologic de Stat al Turciei, citat de Hurriyet Daily News.

Temperatura medie în decembrie 2022 a crescut cu 3,2 grade și a ajuns la 8 grade, această valoare fiind cea mai mare din ultimii 52 de ani.

Serviciul a amintit că temperatura medie între decembrie 1991 și decembrie 2020 a fost de 4,8 grade Celsius.

A doua cea mai mare medie a lunii decembrie a fost înregistrată în 2010,  temperatura crescând la 7,8 grade.

Temperaturile pe regiuni

Pe lângă datele de temperatură pentru ultima lună a anului 2022 în toată țara, declarația biroului a inclus și valorile temperaturii pe regiune și comparație cu anii precedenți.

Deși temperatura medie a regiunii Marmara este de 7 grade, temperatura medie în decembrie anul trecut a fost de 10,3 grade.

Temperatura medie a Regiunii Egee în decembrie 2022 a fost de 10,8, ceea ce înseamnă că media a crescut cu aproximativ 3 grade anul trecut, în timp ce temperatura medie în Regiunea Mediterană, care a fost de 9,1 grade în anii precedenți, a ajuns la 11,8 grade.

Chiar și în decembrie și în primele zile ale noului an, locuitorii regiunii mediteraneene și turiștii care vizitează regiunea s-au bucurat de vremea călduroasă.

Regiunea Anatoliană de Sud-Est a fost una dintre regiunile în care temperatura medie a crescut cel mai mult, întrucât temperatura medie în ultima lună a urcat de la 6,4 grade la 9,2 grade.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.