joi, septembrie 21, 2023

Istanbul: Hoții au furat pisica și mai multe bunuri dintr-un apartament


Hoții au furat o pisică persană împreună cu telefoane mobile, laptopuri și bani dintr-un apartament din cartierul Șișli, din Istanbul, în timp ce proprietarii dormeau, conform Duvar English.

Trei hoții care și-au acoperit fețele cu măști chirurgicale au pătruns într-un apartament în cartierul Șișli, din Istanbul, în timp ce proprietara casei, Merve Zeyni, și prietena ei dormeau.

Hoții au furat și pisica persană în vârstă de 3 ani, pe nume „Mar”, în timp ce părăseau apartamentul. De asemenea, au luat două laptopuri, două telefoane mobile, bijuterii și un total de 12.000 de lire.

„Din moment, ce are trei ani, s-ar putea să le fie puțin greu pentru hoți să-l vândă. Există posibilitatea ca ei să-l lase pe stradă. Când intru în casa mea, simt lipsa pisicii mele în fiecare secundă. Mi-au furat copilul din casa mea.”, declarată femeia.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

COVID-19 în Turcia: Ministrul sănătății anunță 9 cazuri de variantă Eris

Primele nouă cazuri ale variantei Eris de coronavirus au fost detectate în Turcia, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.

Judecat pentru insultă: Kılıçdaroğlu riscă să fie interzis din politică, plus 2 ani de închisoare

Kemal Kılıçdaroğlu, președintele Partidului Popular Republican (CHP), a fost obligat să se prezinte în instanță în calitate de inculpat într-o citație trimisă pe 11 septembrie.

Nou record! Turcii au cheltuit peste 190 de miliarde de lire în 7 zile, pe fondul crizei economice

O cheltuială record de 191,1 de miliarde de lire a fost făcută în prima săptămână a lunii septembrie, după ce cetățenii turci, a căror putere de cumpărare a scăzut, și-au folosit cardurile de credit.