luni, martie 20, 2023

Istanbul. Fără acces pe 9.000 de străzi în cazul unui cutremur


Municipalitatea Metropolitană din Istanbul (IMM) a pregătit „Proiectul de actualizare a estimărilor de pierdere probabilă de cutremur de la Istanbul” pentru un posibil cutremur. 

Potrivit proiectului, numărul străzilor în care nu se poate intra în situații de urgență este determinat la 9.073 și se preconizează că aproximativ 3.000 de incendii vor avea loc în tot orașul în urma cutremurului.

Remzi Albayrak, șeful Departamentului de Pompieri din Istanbul, a declarat că au examinat străzile orașului.

„Departamentul de pompieri trebuie să cunoască foarte bine zona pentru a ajunge la locul incidentului de îndată ce s-a produs. Pompieri vizitează toate regiunile din zona lor de responsabilitate și memorează toate avantajele și dezavantajele regiunii. Sunt străzi înguste sau în care nu putem intra. Numărul total de astfel de străzi pe care le-am identificat până acum în Istanbul este de aproximativ 9.0 73”, afirmă acesta.

Mii de clădiri cu risc ridicat

Șeful al Departamentului de Management al Riscului de Cutremur și Îmbunătățire Urbană, Özlem Tut, a spus că au vizitat aproximativ 104.000 dintre 800.000 de clădiri construite înainte de 1999 în Istanbul.

 „Nu avem un inventar sănătos. Nu știm cum sunt clădirile noastre și care nu sunt rezistente la cutremure. Acest inventar este în curs de creare. Am putut examina aproximativ 29.000 de clădiri. Aproape jumătate dintre ele se află în grupul cu risc mediu și înalt.”, explică specialistul.

Experții avertizează de ani de zile despre un cutremur major care va afecta megaorașul în viitorul apropiat. 

Conform unui studiu realizat de Observatorul Kandili, din 2020, Istanbulul este în pericolul unui cutremur semnificativ, deoarece se află pe două linii majore de avarie și are o istorie de cutremure puternice.

250.000 de clădiri ar putea fi distruse complet în cazul unui eveniment seismic cu o magnitudine peste 7,5 pe scara Richter. Cel puțin una din trei clădiri din Istanbul nu ar rezista la un cutremur masiv.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.