vineri, martie 3, 2023

Turcia: Guvernul vrea demolarea bisericii istorice avariată în urma cutremurelor

Ministerul Mediului din Turcia a ordonat demolarea unei biserici care datează din secolul al XIV-lea, care a fost grav avariată în urma a două cutremure masive care au lovit sudul țării pe 6 februarie, conform Deutsche Welle.

Biserica greco-ortodoxă Sfântul Gheorghe din satul Sarılar, Hatay, este una dintre clădirile de cult grav avariate.

Potrivit pastorului bisericii, Yohanna Papazoğlu, clădirea, care a fost distrusă în urma unui cutremur în 1872 și reconstruită în 1897, deservește o congregație de 1.900 de creștini ortodocși.

Biserica nu are documentele necesare de la Ministerul Culturii care să o recunoască drept o clădire istorică, astfel, autoritățile au decis demolarea acesteia.

Ministrul Culturii a greșit clădirea

Secretarul general adjunct al Municipiului Istanbul, a cerut autorităților să anuleze decizia și să înregistreze clădirea la Ministerul Culturii ca reper istoric.

Ca răspuns lui Polat, Birol İnceciköz, director adjunct al Direcției Generale a Ministerului Culturii și Turismului, a declarat că clădirea în cauză a fost deja înregistrată și că în prezent examinează amplasamentul.

Cu toate acestea, biserica la care se referea İnceciköz era Biserica Sfântul Nicolae din İskenderun și nu Biserica Sfântul Gheorghe.

Polat a subliniat greșeala și a făcut un apel de urgența pentru păstrarea Bisericii Sfântul Gheorghe, care a suferit deja daune semnificative în ciuda celor doi ani de restaurare.

Fanii Fenerbahçe îi cer demisia lui Erdogan

Fanii Fenerbahçe au cerut guvernului lui Erdogan să demisioneze pentru că nu a pregătit țara pentru cutremure, în ciuda faptului că a...

Turcia: Faimosul geolog a fost reținut în urma postări de pe Twitter

Un renumit geolog a fost reținut pentru una dintre postările sale pe rețelele sociale, sub acuzația de „instigare a oamenilor la ură...

Turcia: Guvernul vrea demolarea bisericii istorice avariată în urma cutremurelor

Potrivit pastorului bisericii, Yohanna Papazoğlu, clădirea, care a fost distrusă în urma unui cutremur în 1872 și reconstruită în 1897, deservește o congregație de 1.900 de creștini ortodocși.

Momentul impresionant! Câine salvat de sub dărâmături după trei săptămâni de la cutremur

Echipele l-au salvat, miercuri, pe Aleks și l-au dus la Haytap, o asociație turcă de protecție a animalelor din orașul Antakya.

Un deținut politic nu a putut să participe la funerariile soției și copiilor, victimele ale cutremurelor

Un deținut politic nu a avut voie să participe la înmormântările soției și a celor doi copii săi, care au murit în...

UNICEF: 2,5 milioane de copii au nevoie de asistență umanitară urgentă în Turcia

„Cutremurele au fost un eveniment absolut catastrofal pentru copiii din comunitățile afectate. Distrugerea fizică pe care a adus-o acest cutremur este clară pentru toți, dar bilanțul emoțional mai puțin vizibil asupra copiilor este la fel de profund.”, afirmă Russell.

Incredibil! Profesoară arestată după ce a fost scoasă de sub dărâmături

O fostă profesoară a arestată după ce a fost salvată de sub dărâmăturile unei clădiri din sud-estul Turciei, conform Stockholm Center for...

Este oficial! Iată când vor avea loc alegerile prezidențiale din Turcia

Luna trecută, Erdoğan a declarat stare de urgență de trei luni în 11 provincii afectate de cutremur, iar regiunea încă suferă de cutremurări puternice care fac probabilitatea unei campanii în zonă extrem de improbabilă.