duminică, iulie 21, 2024

Istanbul: Cheltuielile pentru o familie de patru persoane depășește 53.000 de lire

Costul mediu al vieții pentru o familie de patru persoane din mega-orașul Istanbul a ajuns la peste 53.000 de lire (1.729 de dolari) în ianuarie, în creștere cu o medie de 80,29% în ultimul an, conform Gazete Duvar.

Agenția de Planificare a Municipalității din Istanbul (İPA), condusă de opoziție a dezvăluit date care arată că costul vieții în Istanbul, cel mai mare oraș al Turciei, a crescut cu o medie de 80,29% în ultimul an.

În consecință, costul mediu al vieții pentru o familie de patru persoane din megaoraș a ajuns la 53.058 de lire (1.729 de dolari) în ianuarie, de aproximativ trei ori mai mare decât salariul minim (17.002 de lire).

Potrivit calculelor, rata inflației a crescut cu 7,93% față de lună în ianuarie, odată cu creșterile salariale.

La ce a crescut prețurile?

Față de decembrie, în luna ianuarie cea mai drastică schimbare de preț s-a întregistat la tricourile pentru copii cu o creștere de 39,90%, urmată de fasole și paste cu creșteri de 11,72% și, respectiv, 11,51%.

Autoritatea oficială de statistică a Turciei, Institutul de Statistică din Turcia (TUIK), a raportat rata anuală a inflației la 64,86% în ianuarie, în timp ce grupul independent, ENAG a estimat cifra la 129,11%.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.