sâmbătă, decembrie 2, 2023

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Autoritățile locale din Istanbul au făcut apel către localnici să nu irosească apa, pe fondul secetei și a crizei climatice, conform Daily Sabah.

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Oamenii risipesc apă în rutina lor zilnică, fără să știe. Sondajele au evidențiat că băile prelungite, spălarea vaselor sau chiar un robinet spart provoacă multă risipă de apă. Dacă robinetul este lăsat deschis în timp ce ne spălăm pe mâini, 75% din apă este irosită. Studiile arată că se pot economisi 18 tone de apă pe an prin scurtarea dușurilor cu un minut.

„Ar trebui să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire. Țara a realizat dezvoltări care pot aduce rezultate pozitive pentru conservarea apei În special în orașele metropolitane, utilizarea eficientă a apei este de mare importanță. Din acest motiv, trebuie să limităm cantitatea de apă pe care o folosim în viața de zi cu zi.”, susține decanul Facultății de Pescuit al Universității Ege, Ugur Sunlu.

Specialistul a explicat că 70% din apa menajeră este folosită în toalete și băi. Se folosesc 3.100 de litri de apă pentru 200 de grame de carne roșie. Această cifră este de 2.720 de litri pentru un tricou de bumbac sau cămașă. Pentru o bucată de hârtie A4 pe care o folosim inutil, se irosesc 10 litri de apă.

Secetă în Istanbul

Precipitațiile au scăzut cu 51,8% în Istanbul. Scăderea apei din baraje și lipsa economiilor de apă împing orașul spre criză, potrivit declarațiilor Direcției Generale de Meteorologie.

„Dacă Istanbulul se usucă în perioada următoare, deficitul de apă va începe spre vară pe partea europeană. În plus, această perioadă secetoasă a pus o povară economică mare asupra securității alimentării cu apă a Istanbulului. Din aceste motive, ISKI trage un semnal de alarmă pentru a economisi apă.”, se arată în comunicatul oficial.

Pe fondul crizei climatice globale și temerilor de secetă care se profilează, importanța conservării apei atrage mai multă atenție.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.