miercuri, ianuarie 25, 2023

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

O televiziune proguvernamentală a concediat un reporter după ce o filmare a ajuns virală în Turcia, conform Turkish Minutes.

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat carne pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Pe măsură ce scena se desfășoară, măcelarul este văzut oferindu-i trei cotlete de miel băiatului.

Videoclipul a atras comentarii mixte pe rețelele de socializare, unii utilizatori deplângând dificultățile economice pe care le suferă multe familii în Turcia, unde un cost al vieții uimitor de ridicat a devenit noua normalitate, iar alții susținând că știrea a fost rezultatul unei operațiuni de gestionare a percepției.

„Complet împotriva eticii profesionale”

Habertürk TV a declarat că l-au concediat pe Boylu pentru că a făcut „un discurs preliminar de dictare și îndrumare” cu copilul, despre care au considerat că este „complet împotriva eticii profesionale”.

Mama băiatului, care a vorbit cu presa după ce videoclipul a devenit viral, a declarat că nu sunt o familie săracă și că au propria lor casă și o mașină.

Presa turcă a raportat, citând date de la Consiliul Național al Cărnii Roșii (UKON), că prețul unui kilogram de carne roșie a crescut de la 116,9 de lire în decembrie la 135,5 de lire în ianuarie.

Turcia suferă de o inflație de nivel ridicat, care a atins 85% la sfârșitul anului 2022, potrivit statisticilor oficiale, care a crescut semnificativ costul vieții în țară pe fondul creșterii vertiginoase a prețurilor.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Fără precedent! CEDO examinează cazul unui profesor, victimă a epurarilor guvernului lui Erdogan 

Dacă instanța decide că a existat o încălcare a drepturilor în cazul fostului profesor Yüksel Yalçınkaya, soarta miilor de persoane care au fost condamnate sau sunt judecate pentru acuzații de terorism din cauza legăturilor lor cu Mișcarea Gülen se poate schimba.

Suedia: Un ziar a anunțat un concurs de satiră despre Erdogan. Premiul de 1000 de euro

Editorul-șef al ziarului Flamman, Leonidas Aretakis, susține că competiția, care se desfășoară până vineri, ar trebui văzută ca un protest împotriva guvernului suedez și a lui Erdogan, precum și o apărare a libertății de exprimare și un act de solidaritate cu kurzii vulnerabili.

Vești bune pentru turiștii moldoveni! Un zbor direct către Istanbul a fost introdus

Wizz Air, operatorul aerian cu cele mai multe zboruri externe disponibile de la Iași, a anunțat că cursa va fi disponibilă din 4 aprilie, iar noua rută directă va fi operată cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.