miercuri, mai 29, 2024

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

O televiziune proguvernamentală a concediat un reporter după ce o filmare a ajuns virală în Turcia, conform Turkish Minutes.

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat carne pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Pe măsură ce scena se desfășoară, măcelarul este văzut oferindu-i trei cotlete de miel băiatului.

Videoclipul a atras comentarii mixte pe rețelele de socializare, unii utilizatori deplângând dificultățile economice pe care le suferă multe familii în Turcia, unde un cost al vieții uimitor de ridicat a devenit noua normalitate, iar alții susținând că știrea a fost rezultatul unei operațiuni de gestionare a percepției.

„Complet împotriva eticii profesionale”

Habertürk TV a declarat că l-au concediat pe Boylu pentru că a făcut „un discurs preliminar de dictare și îndrumare” cu copilul, despre care au considerat că este „complet împotriva eticii profesionale”.

Mama băiatului, care a vorbit cu presa după ce videoclipul a devenit viral, a declarat că nu sunt o familie săracă și că au propria lor casă și o mașină.

Presa turcă a raportat, citând date de la Consiliul Național al Cărnii Roșii (UKON), că prețul unui kilogram de carne roșie a crescut de la 116,9 de lire în decembrie la 135,5 de lire în ianuarie.

Turcia suferă de o inflație de nivel ridicat, care a atins 85% la sfârșitul anului 2022, potrivit statisticilor oficiale, care a crescut semnificativ costul vieții în țară pe fondul creșterii vertiginoase a prețurilor.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.