duminică, martie 12, 2023

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale, conform Stockholm Center for Freedom.

Emine Coşkun a fost arestată, vineri, în Istanbul pentru a executa o pedeapsă pentru condamnare pentru legături cu Mişcarea Gülen şi era însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale.

Deputatul Partidului Democrat Popular (HDP) și activistul pentru drepturile omului, Ömer Faruk Gergerlioğlu, medic de profesie, a lansat anterior o campanie pe rețelele de socializare pentru eliberarea lui Coșkun.

Gergerlioğlu a anunțat lansarea pe Twitter și a mulțumit oamenilor pentru sprijinul acordat.

Bebeluşul lui Coşkun, Seniha Bahar, care suferă de o despicătură de buză, a trecut prin prima operaţie în urmă cu o lună şi va avea nevoie de o altă operaţie peste trei luni.

Legea cu privire la executarea pedepselor și a măsurilor de siguranță prevede că „executarea pedepsei închisorii este amânată pentru femeile însărcinate sau care au născut în ultimele 18 luni”.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții Mișcării Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe premierul de atunci Erdoğan, membrii familiei sale și cercul său apropiat.

Alegeri 2023: Kılıçdaroğlu, pe primul loc, cu 56,8 la sută din voturi, în sondaje

Întrebarea a fost: „Pentru ce candidat ați vota în situația în care Erdoğan și Kılıçdaroğlu concurează pentru această funcție?”

Impresii de la conferința „Mișcarea Hizmet și răspunsurile sale la provocările contemporane”

Evenimentul, care a avut loc imediat după cutremurul care a avut loc în țara noastră și a întristat întreaga lume, a debutat cu un minut de reculegere pentru cetățenii noștri care și-au pierdut viața. 

Familia unui profesor, victimă a epurărilor, a fost interzisă din căminul alocat supraviețuitorilor cutremurului

M.Ç. și familia sa locuiau în Kahramanmaraș. Casa lor s-a prăbușit în urma cutremurelor și au solicitat să rămână într-un cămin studențesc din provincia centrală a Turciei, Niğde, dar cererea lor a fost respinsă în urma unui control de securitate de către poliție.

Proteste masive în Istanbul, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Poliția a intervenit violent

Femeile s-au adunat în strada Istiklal miercuri seară, în ciuda interdicției impuse. Poliția a intervenit brutal, arestând cel puțin 10 femei.

Opoziția a decis! Cine îl înfruntă pe Erdogan la alegerile din 2023?

Alianța Națională din opoziția Turciei a anunțat, pe 6 martie, că liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, va fi candidatul comun pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

Cutremurele din Turcia! Aproximativ 2.500 de corpuri neînsuflețite nu au fost identificate

Președintele Asociației Experților în Medicină Legală (ATUD), Ahmet Hilal a declarat că numărul oficial de morți este de 46.104.

Totul despre viața politică a lui Kemal Kılıçdaroğlu, principalul contracandidat a lui Erdogan la alegeri prezidențiale

Iată principalele evenimente cheie din viața politică a lui Kılıçdaroğlu: de la deputat, la primăria Istanbul, președinția partidului, până la lupta împotriva lui Erdogan la alegerile din 2023.

Victimă a epurărilor guvernului s-a sinucis: „Mama a trei copii a intrat într-o depresie profundă.”

Moartea lui Fehmiye Çelenk, în vârstă de 44 de ani, a fost anunțată de deputatul Partidului Democrat Popular (HDP) Ömer Faruk Gergerlioğlu pe Twitter.