marți, aprilie 23, 2024

Istanbul: 4 copii au murit într-un incendiu

Patru copii dintre care cel mai mic avea un an, au fost murit într-un incendiu care a izbucnit în casă lor, din Istanbul, conform Stockholm Center for Freedome.

Copiii sirieni locuiau cu mama lor, Fatma Hamud, și un alt frate, la subsolul unei clădiri cu trei etaje. 

Mama și un al copil au reușit să scape. Deși cauza incendiului nu a fost încă stabilită, s-a raportat că mama se afla în stare critică.

Vecinii au spus că familia nu a putut să-și plătească facturile la gaz și, prin urmare, a folosit un încălzitor electric, care ar fi putut provoca incendiul.

Condițiile precare de viață au avut efecte dăunătoare asupra bunăstării refugiaților. În unele cazuri, corturile sau casele container au fost scena unor accidente precum incendiile. Un cuplu sirian care locuia într-un container și-a pierdut copilul de 6 luni într-un incendiu în octombrie 2020.

Se estimează că 3,6 milioane de refugiați au primit protecție temporară în Turcia. Majoritatea dintre ei trăiesc în afara taberelor, în circumstanțe precare și provocatoare. Semiluna Roșie Turcă a efectuat un sondaj în 2018 care a arătat că majoritatea refugiaților sirieni au fost angajați în locuri de muncă în mod ilegal, cu un venit mic, precum și cu condiții precare de muncă și exploatare.

Potrivit unui raport al Brookings Institution, mai mult de 64% dintre gospodăriile siriene trăiesc aproape sau sub pragul sărăciei.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org