joi, aprilie 7, 2022

Istanbul: 4 copii au murit într-un incendiu

Patru copii dintre care cel mai mic avea un an, au fost murit într-un incendiu care a izbucnit în casă lor, din Istanbul, conform Stockholm Center for Freedome.

Copiii sirieni locuiau cu mama lor, Fatma Hamud, și un alt frate, la subsolul unei clădiri cu trei etaje. 

Mama și un al copil au reușit să scape. Deși cauza incendiului nu a fost încă stabilită, s-a raportat că mama se afla în stare critică.

Vecinii au spus că familia nu a putut să-și plătească facturile la gaz și, prin urmare, a folosit un încălzitor electric, care ar fi putut provoca incendiul.

Condițiile precare de viață au avut efecte dăunătoare asupra bunăstării refugiaților. În unele cazuri, corturile sau casele container au fost scena unor accidente precum incendiile. Un cuplu sirian care locuia într-un container și-a pierdut copilul de 6 luni într-un incendiu în octombrie 2020.

Se estimează că 3,6 milioane de refugiați au primit protecție temporară în Turcia. Majoritatea dintre ei trăiesc în afara taberelor, în circumstanțe precare și provocatoare. Semiluna Roșie Turcă a efectuat un sondaj în 2018 care a arătat că majoritatea refugiaților sirieni au fost angajați în locuri de muncă în mod ilegal, cu un venit mic, precum și cu condiții precare de muncă și exploatare.

Potrivit unui raport al Brookings Institution, mai mult de 64% dintre gospodăriile siriene trăiesc aproape sau sub pragul sărăciei.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească.