vineri, ianuarie 7, 2022

Istanbul: 4 copii au murit într-un incendiu

Patru copii dintre care cel mai mic avea un an, au fost murit într-un incendiu care a izbucnit în casă lor, din Istanbul, conform Stockholm Center for Freedome.

Copiii sirieni locuiau cu mama lor, Fatma Hamud, și un alt frate, la subsolul unei clădiri cu trei etaje. 

Mama și un al copil au reușit să scape. Deși cauza incendiului nu a fost încă stabilită, s-a raportat că mama se afla în stare critică.

Vecinii au spus că familia nu a putut să-și plătească facturile la gaz și, prin urmare, a folosit un încălzitor electric, care ar fi putut provoca incendiul.

Condițiile precare de viață au avut efecte dăunătoare asupra bunăstării refugiaților. În unele cazuri, corturile sau casele container au fost scena unor accidente precum incendiile. Un cuplu sirian care locuia într-un container și-a pierdut copilul de 6 luni într-un incendiu în octombrie 2020.

Se estimează că 3,6 milioane de refugiați au primit protecție temporară în Turcia. Majoritatea dintre ei trăiesc în afara taberelor, în circumstanțe precare și provocatoare. Semiluna Roșie Turcă a efectuat un sondaj în 2018 care a arătat că majoritatea refugiaților sirieni au fost angajați în locuri de muncă în mod ilegal, cu un venit mic, precum și cu condiții precare de muncă și exploatare.

Potrivit unui raport al Brookings Institution, mai mult de 64% dintre gospodăriile siriene trăiesc aproape sau sub pragul sărăciei.

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.