vineri, decembrie 9, 2022

Istanbul: 4 copii au murit într-un incendiu

Patru copii dintre care cel mai mic avea un an, au fost murit într-un incendiu care a izbucnit în casă lor, din Istanbul, conform Stockholm Center for Freedome.

Copiii sirieni locuiau cu mama lor, Fatma Hamud, și un alt frate, la subsolul unei clădiri cu trei etaje. 

Mama și un al copil au reușit să scape. Deși cauza incendiului nu a fost încă stabilită, s-a raportat că mama se afla în stare critică.

Vecinii au spus că familia nu a putut să-și plătească facturile la gaz și, prin urmare, a folosit un încălzitor electric, care ar fi putut provoca incendiul.

Condițiile precare de viață au avut efecte dăunătoare asupra bunăstării refugiaților. În unele cazuri, corturile sau casele container au fost scena unor accidente precum incendiile. Un cuplu sirian care locuia într-un container și-a pierdut copilul de 6 luni într-un incendiu în octombrie 2020.

Se estimează că 3,6 milioane de refugiați au primit protecție temporară în Turcia. Majoritatea dintre ei trăiesc în afara taberelor, în circumstanțe precare și provocatoare. Semiluna Roșie Turcă a efectuat un sondaj în 2018 care a arătat că majoritatea refugiaților sirieni au fost angajați în locuri de muncă în mod ilegal, cu un venit mic, precum și cu condiții precare de muncă și exploatare.

Potrivit unui raport al Brookings Institution, mai mult de 64% dintre gospodăriile siriene trăiesc aproape sau sub pragul sărăciei.

Turcia: Angajat la Căile Ferate transferat la un alt loc de muncă, pentru că deținea cărți ale lui Demirtaș

Demirtaş, fost copreşedinte al Partidului Democrat Popular (HDP) pro-kurd, a fost arestat în noiembrie. 4, 2016, sub acuzații de terorism și a rămas în închisoare de atunci, în ciuda a două hotărâri ale Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) din 2018 și 2020 care spuneau că Demirtaș a fost închis din motive „politice” și nu din motive „legale”, ordonând „eliberarea imediată” a acestuia.

O nouă fundație a fost inaugurată la București, în prezența ministrului de externe din Turcia

UID, care au fost nevoiți să-și schimbe numele, după ce a membrii acesteia au fost implicați în acțiuni ilegale în mai multe țări UE, în special de Germania, și-a deschis porțile și în România.

Imagini șocante! Bătaie în parlamentul din Turcia. Un deputat se află la terapie intensivă

În timpul discuțiilor pentru bugetele 2023 ale Parlamentului, a izbucnit o ceartă între deputatul Partidului IYI, Ümit Yılmaz și vicepreședintele Grupului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Bülent Turan.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Libertatea de exprimare în Turcia: 67 de persoane condamnate la 299 de ani de închisoare

Raportul, intitulat „Costul libertății de exprimare în Turcia: 299 de ani, 2 luni și 24 de zile”, conține date culese prin monitorizarea a 46 de audieri din 210 procese privind libertatea de exprimare desfășurate în 23 de orașe cu sprijinul Regalului Norvegian.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.