vineri, martie 29, 2024

Iohannis, în Germania: România depășește actualele standarde europene în domeniul politicii privind minoritățile

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Kiel, că România depășește actualele standarde europene în domeniul politicii privind minoritățile. El a adăugat că Timișoara, oraș care a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, este una dintre localitățile românești cu cea mai mare deschidere spre multiculturalitate și diversitate culturală, etnică, lingvistică și religioasă.

Președintele Klaus Iohannis a primit premiul „Hermann Ehlers” pentru anul 2016 din partea fundației omonime, la Kiel, Germania, la sediul Parlamentului din landul Schleswig-Holstein.

 

„Mă bucur că exemplul Sibiului de Capitală Culturală Europeană 2007 a încurajat și alte orașe din România să se prezinte Europei și lumii. De curând un alt frumos oraș românesc, Timișoara, a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Timișoara nu este numai orașul unde a început drumul democratic al României acum 27 de ani, ci și una dintre localitățile românești cu cea mai mare deschidere spre multiculturalitate și diversitate culturală, etnică, lingvistică și religioasă”, a spus Iohannis, la la primirea premiului „Hermann Ehlers” 2016.

El a subliniat că România a reușit să dezvolte un model inter-cultural de interacțiune atât a minorităților cu majoritatea, cât și a minorităților între ele.

„Este un model care aduce în prim plan diversitatea culturală și implică minoritățile în procesul decizional pentru societatea românească în ansamblul ei. Suntem printre puținele țări din Europa în care minoritățile naționale — România are 20 — sunt reprezentate în Parlament. Cu mândrie justificată putem spune că, în domeniul politicii privind minoritățile, România depășește actualele standarde europene”, a conchis Iohannis.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.