vineri, ianuarie 27, 2023

Între Turcia și Grecia: Declarațiile zguduitoarea a unei femei care a încercat să fugă către occident


O femeie care a fost printre cinci turci respinși în Turcia de autoritățile elene în urmă cu o săptămână a povestit despre umilință și dezamăgirea trăiută în Grecia, relatează Stockholm Center for Freedom.

Solicitanții de azil, care au traversat râul Evros, granița terestră dintre Turcia și Grecia, pentru a fugi de represiunea guvernului turc, au fost imediat reținuți de soldații turci în urma respingerii. Autoritățile turce au reținut patru persoane și au eliberat în mod inexplicabil una dintre ele.

Femeia, care a vrut să rămână anonimă și care a fost singura eliberată din grup, susține că au fost hărțuite în Grecia de un grup armat și mascat care le-a confiscat bunurile și i-a împins înapoi în Turcia, unde autoritățile i-au închis sub acuzații false de terorism.

Femeia a încercat și să fugă din Turcia în iunie 2021, dar a fost respinsă și atunci, suferind maltratări.

Ea a spus că grupul a petrecut o zi pe o insulă de pe malul grecesc al râului. Nu au putut să părăsească insula, deoarece nu era suficient de aproape de țărm. Au fost nevoiți să aștepte ajutorul de la „oamenii de securitate greci”.

„Când o barcă a ajuns seara pe insulă, toată lumea a fost foarte bucuroasă să vadă oameni de securitate greci la bord. Ne-am urcat pe barcă și am ajuns pe uscat”, amintește femeia.

Hărțuire pe malul elen

O mașină de culoare neagră îi aștepta când au ajuns. Trei bărbați mascați și înarmați au coborât din vehicul. Au chemat bărbații și i-au percheziționat mai întâi și au lăsat femeile pentru mai târziu. În timpul perchezițiilor, aceștia le-au luat toate bunurile și au aruncat medicamentele unui bărbat care avea diabet.

„Acești oameni au fost foarte duri și furioși. Ne-au hărțuit în timp ce ne-au percheziționat. Mi-au apucat organele genitale și mi-au strâns sânii foarte tare de câteva ori. Au râs și au cântat în timp ce făceau asta. Au tratat-o ​​pe cealaltă femeie din grup la fel. Aceasta a fost cu adevărat hărțuire.”, spune femeia.

Ore în frig și noroi

După un timp, au fost aduși pe malul râului și au fost trimiși înapoi în Turcia cu o barcă cu alți refugiați.

După ce au mers ore în șir în frig și noroi în Turcia, un vehicul al jandarmeriei i-a oprit. „Când am ajuns la secția de jandarmerie, am cerut pături sau haine uscate pentru că eram total înghețați. „Nimic pentru teroriștii FETO!”, ne-au spus ei”

FETÖ este un termen derogatoriu inventat de guvernul turc pentru a se referi la mișcarea Gülen bazată pe credință ca fiind o organizație teroristă.

Doi bărbați din grup au fost puternic bătuți la gară, iar mai târziu patru persoane, cu excepția ei, au fost reținute.

Femeia a fost profesoară de liceu, dar a fost concediată din serviciul ei în septembrie 2016 și a fost condamnată la doi ani de închisoare în 2021 din cauza presupuselor legături cu mișcarea Gülen. Ea a fost eliberată în așteptarea apelului și ia fost interzisă ieșirea din țară.

Femeia nu și-a găsit un loc de muncă în urma concedierii și a fost izolată în cadrul societății. După ce a fost condamnată în 2021, a decis să părăsească Turcia și să se reîntâlnească cu soțul și copiii ei, care își găsiseră deja adăpost în Germania.

Mii de victime după lovituri de stat au fost nevoite să părăsească țara ilegal, deoarece guvernul le-a revocat pașapoartele.

Rapoartele privind refugiații și voluntarii compilate de Aegean Boat Report arată că între 1 ianuarie 2017 și 27 septembrie 2022, 1.624 de bărci cu 43.476 de persoane la bord au fost forțate să se întoarcă din insulele grecești în apele turcești.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.