joi, iunie 17, 2021

Institutul Clinic Fundeni – unitate strategică în dezvoltarea sistemului public medical românesc

„Faptul că putem vorbi despre performanţă la Institutul Clinic Fundeni înseamnă că într-adevăr sistemul de sănătate din România ne poate încuraja să avem încredere şi să mergem mai departe. (….) Când spui Fundeni, spui Eugen Proca, spui profesor Sinescu, spui profesor Irinel Popescu, ca să mă refer doar la cei care sunt lângă mine. Dar în primul rând spui viaţă. (…) Vreau să vă asigur că Ministerul Sănătăţii este un partener loial şi de încredere atât al medicilor, cât şi al pacienţilor”, a spus Pintea la Conferinţa-dezbatere „Institutul Clinic Fundeni – unitate strategică în dezvoltarea sistemului public medical românesc. Institutul Clinic Fundeni în Anul Centenarului Marii Uniri”.

Consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Diana Păun a afirmat că IC Fundeni se poate mândri cu o activitate încununată de rezultate de excepţie atât în plan medical, cât şi în planul cercetării medicale.

foto 2 Ionel Sinescu
În IC Fundeni veţi găsi multe clinici de excelenţă, staţii terminus în medicina românească clinică, care în patologia pe care o abordează nu au nevoie efectiv să trimită pacienţi din România pentru diagnostic sau diverse forme de tratament în diverse ţări ale Europei sau în afara Europei”, a susţinut profesorul Ionel Sinescu.

„Viitorul în medicină înseamnă inovare şi orientare către tendinţele europene şi internaţionale. (…) Medicina românească la Centenar înseamnă deopotrivă tradiţie şi modernitate ori Institutul Clinic Fundeni constituie un bun exemplu al îmbinării celor două cu o tradiţie de aproape 6 decenii de activitate în slujba pacientului şi cu o viziune orientată către prevenţie, către standarde internaţionale de diagnostic şi tratament al pacienţilor”, a arătat Păun.

„Am putut să arăt că se pot face lucruri alături de oameni minunaţi care lucrează la noi în spital. Unitatea este un element de bază. Institutul Clinic Fundeni este un centru de excelenţă în medicina românească şi este un centru strategic pentru că suntem formatori şi de şcoală medicală românească, cât şi de cadre medicale, dar şi medici care tratează foarte mulţi pacienţi în ţară”, a afirmat managerul instituţiei, Carmen Orban.

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Senatului, Laszlo Attila, a spus că fiecare sistem sanitar ar trebui să arate ca o piramidă, iar Institutul Clinic Fundeni este în vârful acestei piramide.

„În foarte multe domenii este deschizător de drumuri, formator de opinie, formator de curente în tot ceea ce face din 1959 încoace şi mai ales în ultima perioadă”, a spus Attila. Preşedintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, Florin Buicu, a declarat că excelenţa trebuie răsplătită.

„Dacă în sistemul de sănătate eforturile prin programul de guvernare au însemnat creşterea veniturilor medicilor, va trebui împreună că găsim un mecanism prin care excelenţa să poată fi răsplătită, astfel încât pe de o parte nu ne mai pleacă medicii din România, dar să încercăm să ţinem şi vârfurile şi excelenţa în România şi să găsim un mecanism prin care această excelenţă să fie răsplătită”, a spus Buicu.

„Institutul Clinic Fundeni nu are o tradiţie foarte mare, a fost înfiinţat în urmă cu 59 de ani, dar de la bun început a vrut altceva. Fiecare clinică a fost încadrată cu cele mai remarcabile personalităţi ale medicinei româneşti, în aşa fel încât de la început fiecare clinică din fostul spital Fundeni a însemnat o clinică coordonatoare în specialitatea pe care o practica în medicina românească. Practic, în momentul de faţă fiecare clinică a progresat foarte mult.”, a susţinut profesorul Ionel Sinescu.

Prof. Irinel Popescu a spus că IC Fundeni este singurul spital din România care se află într-un proces de acreditare al Ministerului Cercetării.

„Această chirurgie de excelenţă a fost obiectivul pe care ni l-am propus pe care atât cât s-a putut în limitele condiţiilor actuale pentru că ştim cu toţi am putut să o dezvoltăm dar care cred eu dat fiind şi aceste condiţii a înregistrat destule succese. În opinia mea, extinderea terapiei intensive este o maximă urgenţă pentru IC Fundeni. IC Fundeni este singurul spital din România care se află într-un proces de acreditare al Ministerului Cercetării şi este pe cale să devină o unitate acreditată a Ministerul Cercetării”, a susţinut Popescu.

foto 3  sorina-pintea-cand-spui-institutul-clinic-fundeni-spui-viata
:”Faptul că putem vorbi despre performanţă la Institutul Clinic Fundeni înseamnă că într-adevăr sistemul de sănătate din România ne poate încuraja să avem încredere şi să mergem mai departe. (….) Când spui Fundeni, spui Eugen Proca, spui profesor Sinescu, spui profesor Irinel Popescu ”( a declarat Ministrul Sănătății)

 


 

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Turcia: O femeie vrea să schimbe numele fiul ei, Recep Tayyip, dar se teme de repercursiuni

Turcia: O femeie vrea să schimbe numele fiul ei, Recep Tayyip, dar se teme de repercursiuni

COVID-19: Turcia extinde vaccinarea pentru toate persoanele angajate

COVID-19: Turcia extinde vaccinarea pentru toate persoanele angajate

Turcia: Peste 720.000 de minori exploatați prin muncă

Peste 720.000 de minori din Turcia trebuie să lucreze pentru a contribui la venitul gospodăriei, potrivit unui raport elaborat de ministerului al...

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani