vineri, noiembrie 20, 2020

Institutul Clinic Fundeni – unitate strategică în dezvoltarea sistemului public medical românesc

„Faptul că putem vorbi despre performanţă la Institutul Clinic Fundeni înseamnă că într-adevăr sistemul de sănătate din România ne poate încuraja să avem încredere şi să mergem mai departe. (….) Când spui Fundeni, spui Eugen Proca, spui profesor Sinescu, spui profesor Irinel Popescu, ca să mă refer doar la cei care sunt lângă mine. Dar în primul rând spui viaţă. (…) Vreau să vă asigur că Ministerul Sănătăţii este un partener loial şi de încredere atât al medicilor, cât şi al pacienţilor”, a spus Pintea la Conferinţa-dezbatere „Institutul Clinic Fundeni – unitate strategică în dezvoltarea sistemului public medical românesc. Institutul Clinic Fundeni în Anul Centenarului Marii Uniri”.

Consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Diana Păun a afirmat că IC Fundeni se poate mândri cu o activitate încununată de rezultate de excepţie atât în plan medical, cât şi în planul cercetării medicale.

foto 2 Ionel Sinescu
În IC Fundeni veţi găsi multe clinici de excelenţă, staţii terminus în medicina românească clinică, care în patologia pe care o abordează nu au nevoie efectiv să trimită pacienţi din România pentru diagnostic sau diverse forme de tratament în diverse ţări ale Europei sau în afara Europei”, a susţinut profesorul Ionel Sinescu.

„Viitorul în medicină înseamnă inovare şi orientare către tendinţele europene şi internaţionale. (…) Medicina românească la Centenar înseamnă deopotrivă tradiţie şi modernitate ori Institutul Clinic Fundeni constituie un bun exemplu al îmbinării celor două cu o tradiţie de aproape 6 decenii de activitate în slujba pacientului şi cu o viziune orientată către prevenţie, către standarde internaţionale de diagnostic şi tratament al pacienţilor”, a arătat Păun.

„Am putut să arăt că se pot face lucruri alături de oameni minunaţi care lucrează la noi în spital. Unitatea este un element de bază. Institutul Clinic Fundeni este un centru de excelenţă în medicina românească şi este un centru strategic pentru că suntem formatori şi de şcoală medicală românească, cât şi de cadre medicale, dar şi medici care tratează foarte mulţi pacienţi în ţară”, a afirmat managerul instituţiei, Carmen Orban.

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Senatului, Laszlo Attila, a spus că fiecare sistem sanitar ar trebui să arate ca o piramidă, iar Institutul Clinic Fundeni este în vârful acestei piramide.

„În foarte multe domenii este deschizător de drumuri, formator de opinie, formator de curente în tot ceea ce face din 1959 încoace şi mai ales în ultima perioadă”, a spus Attila. Preşedintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, Florin Buicu, a declarat că excelenţa trebuie răsplătită.

„Dacă în sistemul de sănătate eforturile prin programul de guvernare au însemnat creşterea veniturilor medicilor, va trebui împreună că găsim un mecanism prin care excelenţa să poată fi răsplătită, astfel încât pe de o parte nu ne mai pleacă medicii din România, dar să încercăm să ţinem şi vârfurile şi excelenţa în România şi să găsim un mecanism prin care această excelenţă să fie răsplătită”, a spus Buicu.

„Institutul Clinic Fundeni nu are o tradiţie foarte mare, a fost înfiinţat în urmă cu 59 de ani, dar de la bun început a vrut altceva. Fiecare clinică a fost încadrată cu cele mai remarcabile personalităţi ale medicinei româneşti, în aşa fel încât de la început fiecare clinică din fostul spital Fundeni a însemnat o clinică coordonatoare în specialitatea pe care o practica în medicina românească. Practic, în momentul de faţă fiecare clinică a progresat foarte mult.”, a susţinut profesorul Ionel Sinescu.

Prof. Irinel Popescu a spus că IC Fundeni este singurul spital din România care se află într-un proces de acreditare al Ministerului Cercetării.

„Această chirurgie de excelenţă a fost obiectivul pe care ni l-am propus pe care atât cât s-a putut în limitele condiţiilor actuale pentru că ştim cu toţi am putut să o dezvoltăm dar care cred eu dat fiind şi aceste condiţii a înregistrat destule succese. În opinia mea, extinderea terapiei intensive este o maximă urgenţă pentru IC Fundeni. IC Fundeni este singurul spital din România care se află într-un proces de acreditare al Ministerului Cercetării şi este pe cale să devină o unitate acreditată a Ministerul Cercetării”, a susţinut Popescu.

foto 3  sorina-pintea-cand-spui-institutul-clinic-fundeni-spui-viata
:”Faptul că putem vorbi despre performanţă la Institutul Clinic Fundeni înseamnă că într-adevăr sistemul de sănătate din România ne poate încuraja să avem încredere şi să mergem mai departe. (….) Când spui Fundeni, spui Eugen Proca, spui profesor Sinescu, spui profesor Irinel Popescu ”( a declarat Ministrul Sănătății)

 


 

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...