sâmbătă, septembrie 25, 2021

Castelul Bran: 15 portaluri bidimensionale

Expoziţia ”15 Keys to Secret Chambers”, semnată de Costin Alexandru Chioreanu, care va fi vernisată în 13 octombrie, oferă vizitatorului prilejul de a descoperi Castelul Bran într-o nouă formă, una ivită pe căile imprevizibilului:

”În 2018, Costin Chioreanu sărbătoreşte 15 ani de când creează sub numele Twilight 13 Media. ”15 Keys to Secret Chambers” este titlul uneia dintre modalităţile de celebrare, care se întâmplă să fie unica experienţă de aşa natură în plan local. Vorbim despre o expoziţie care adună lucrări ce au ca numitor comun o atmosferă sumbră şi o amprentă a magicului, ivite din imaginarul unui artist care a simţit întotdeauna o deschidere către miturile din Transilvania. Camerele Castelului Bran vor imprima astfel o nouă percepţie privitorului, graţie lucrărilor expuse care vor transforma natura spaţiului”, potrivit sursei citate.

În perioada 13 octombrie-30 noiembrie, oaspeţii Castelului sunt invitaţi să treacă prin 15 portaluri bidimensionale ce îi vor îndruma pe drumurile alese de instinct şi raţiune. „Cele 15 chei pot trimite invitaţii către spaţii din castel care nu au mai fost pătrunse până atunci, iar unele dintre acestea pot atrage anumiţi indivizi acolo pentru totdeauna. Umblă vorba în lume că ”imaginaţia e puntea dracilor către minte”, dar cum trăim în vremuri în care mai întâi cercetăm şi apoi, poate, credem, n-avem decât să aflăm”, menţionează comunicatul citat.Născut în România, designerul Costin Alexandru Chioreanu este recunoscut, în principal, în afara graniţelor pentru puterea sa de a exprima nevăzutul în termeni grafici.


 

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire