Cum folosim inteligența artificială, o problemă abordată la unul dintre cele mai mari saloane dedicate roboticii la Paris.
Unul dintre cele mai mari saloane dedicate roboticii tocmai s-a încheiat la Paris. Au fost expuse și testate cele mai noi tehnologii, roboți întregi sau numai componente, umanoizi sau industriali și așa mai departe. Și totuși, la „Innorobo” nu doar tehnica i-a preocupat pe entuziaști – ci și problemele morale care țin de robotică.
Oamenii de știință spun că în curând inteligența artificială va putea lua decizii mult mai complexe decât cele de astăzi, poate chiar și în ce privește moralitatea. Dar până atunci se pune din ce în ce mai mult problema cum folosim noi inteligența artificială.
Mai mult de 160 de expozanţi au fost prezenţi, între care Aldebaran Robotics cu mici humanoizi Nao şi Pepper, dar şi Blue Frog, start-upfrancez aflat la originea robotului de acompaniament Buddy.
A fost prezent şi Arnaud Montebourg, fostul ministru al Economiei din Franţa care a declarat că este prezent „din convingere personală” pentru proiectele de robotică.
Dacă vă plac acvariile dar nu vreţi să ţineţi închişi peştişorii, societatea coreană Airo are o soluţie graţie roboticii. Ei au conceput un peşte robotic dotat cu inteligenţă artificială şi automatizat în întregime. Peştele se numeşte Miro (şi e prezentat în mai multe modele)
Alt robot prezentat la fel de spectaculos este Stiger, despre care presa ne avetizează că nu este un terminator din filmul lui james Cameron .Creatorul lui este Vladimir Kadir. Robotul are doi metri înîlţime, cântăreşte 400 kh şi este capabil să urmărească , să supravegheze persoanele din proximitate.Se poate şi deplasa dar nu are autonomie decât pentru 10 metri.
Într-un registru total diferit, Twin Bristlebot uimeşte prin metodele de deplasarem bazate pe fibre polimere. Este o maşină concepută în scop educativ de Guy Feuilloley, membru al Asociaţiei Caliban.