vineri, aprilie 26, 2024

Eveniment: Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), ediţia a XV-a, Bucureşti

Bucureștiul a fost pictat cu culori din întreaga lume

În pofida nedreptăților, opresiunilor și războaielor care predomină în întreaga lume, copiii iubirii continuă să se țină de mâini, pentru pace, frăție și omenie.

Elevii au dat un mesaj de prietenie, fraternitate și pace la nivel mondial de pe scena din România a Festivalului Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), al cărei ediție a 15-a a avut loc în acest an. Mai mult de 200 de elevi din 20 de țări, au demonstrat pentru victoria binelui față de rău, prin performanță vizuală.

Festivalul organizat prin colaborarea dintre Lumina Instituții de învățământ, Primăria Sectorului 3 şi Fundația Tuna, a avut loc pentru prima dată în aer liber.

Scena, organizată în perioada 19-21 mai în parcul Titan din capitală, a dat mesaje de dragoste, toleranță și de unitate in fata a peste 150 de mii de bucureșteni.

Programul în parteneriat cu TVR a fost coordonat de cunoscuta prezentatoare Iuliana Tudor. Elevii au primit aplauze intense din partea publicului, cântând cele mai cunoscute piese ale propriilor culturi.

Elevii de pe diferite continente, s-au întâlnit în aceeași coregrafie prin spectacole de dans care au abordat temele „coexistenței“ și „victoriei binelui asupra răului“. Programul s-a încheiat cu piesa tradițională de final care este cântecul A New World.

Concursurile Olimpice care au început în 2003, cu 17 țări și au fost sărbătorite cu entuziasm de 11 ani, au încep să fie organizate sub denumirea Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC) pentru ultimii trei ani. Festivalul poartă, de asemenea, semnificația celebrării anuale a diversității culturale. Prin demonstrarea performanței nu numai în limba maternă, dar și în alte limbi,elevii atrag atenția asupra legăturilor tot mai strânse dintre oameni din toate națiunile.

festival2

PESTE 150 DE MII DE VIZITATORI

Evenimentul organizat în acest an în comun cu festivalul tradițional multicultural, a captivat literalmente bucureștenii prin elementele de artă culinară și scenografie. Festivalul cu peste 150 de mii de vizitatori s-a transformat într-o armonie de culori a diferitelor culturi.

La festivalul multicultural la care au existat și standurile de prezentare a 20 de țări diferite, au fost prezentate vizitatorilor elemente din bucătăria diferitelor culturi, în principal mâncăruri. Standurile de prezentare deschise au oferit oaspeților posibilitatea de a cunoaște alte gastronomii specifice.

La sfârșitul săptămânii, bucureștenii nu numai că au cunoscut gusturi noi și interesante dar au și petrecut momente frumoase în faţa unei scene pe care s-au derulat felurite programe.

Echipe de muzică și folclor din Serbia și Bulgaria, au reflectat pe scenă propriile lor culturi și sentimente. Iar stelele nou cultivate din România și Moldova, prin performanța lor, au creat un week-end de neuitat pentru oaspeți.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.