miercuri, aprilie 24, 2024

Incidente de securitate cibernetică în România

România își consolidează resursele pentru a preveni, detecta și gestiona atacurile cibernetice, având în vedere că numărul acestora crește rapid și ar putea perturba furnizarea unor servicii esențiale pentru societate, a declarat i ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Delia Popescu.

„Numărul incidentelor de securitate cibernetică avansează rapid și ar putea perturba furnizarea unor servicii esențiale precum aprovizionarea cu apă sau energie electrică, asistența medicală sau serviciile de telefonie mobilă. Din acest motiv, România se concentrează din ce în ce mai mult pe consolidarea capacităților și resurselor sale pentru a preveni, detecta și gestiona incidentele de securitate cibernetică”, a precizat ministrul citat.

România prioritizează consolidarea măsurilor de combatere a criminalității cibernetice și a atacurilor la adresa securității cibernetice, a incidentelor, activităților rău intenționate și a utilizării abuzive.

„Mai ales în contextul actual al amenințărilor teroriste fără precedent, devine vitală combaterea amenințărilor în mediul cibernetic, indiferent de natura lor. Actorii statali și non-statali pot folosi atacurile cibernetice în cadrul operațiunilor militare. NATO și aliații săi se bazează pe apărarea puternică în mediul cibernetic pentru a îndeplini sarcinile de bază ale Alianței de apărare colectivă, de gestionare a crizelor și de securitate prin cooperare”, a explicat ministrul Comunicațiilor.

La nivelul Uniunii Europene, sunt necesare măsuri urgente și concrete pentru a preveni decalajul digital, izolarea și depopularea zonelor rurale și îndepărtate;din cauza particularităților României de ordin geografic, demografic, economic și social provocările privind implementarea rețelelor de bandă largă de mare viteză sunt foarte mari. România este determinată să-și asume obiectivele Strategiei Pieței Digitale Unice și să fie, în continuare, un partener activ, competitiv și strategic al Europei

(SURSA: AGERPRES / (AS — autor: Ana-Maria Vasile, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.