joi, aprilie 25, 2024

Scritoare Aslı Erdoğan și-a povestit viața din închisoare: Ma tratau în așa fel încât să-mi lase urme permanente pe corp

Asli Erdogan, membru al consiliului consultative și scriitoare la Ozgur Gündem, un ziar închis temporar, a povestit despre procesul de arestare și despre condițiile din celula din penitenciarul de femei Bakirkoy.
Asli Erdogan, care ne-a explicat că are problem de sănătate și că este tratată în șa fel încât să-i rămână urme permanente pe corp, a povestit despre momentul în care a realizat că va fi arestată, spunând: „Am realizat că voi fi arestată cu un ordin primit de sus. În acel moment nu mi-a fost teamă deoarece știam foarte bine că nu am comis nicio crimă.  
Ziarul Özgür Gündem a fost închis temporar printr-o decizie luată de către instanță. Acțiunea a fost justificată prin acuzarea de „propagandă  pro-PKK”.
Lui Asli Erdogan i-au fost aduse diverse acuzații, printre care și că: ar fi făcut propagandă teroristă, ar fi membră a unei organizații, sau ar fi  provocat populația. Ea a fost arestată având acuzație principală cea de „membru al unei organizații armate teroriste”.
aslı erdogan
 “Patul meu era urina. Nici măcar nu mă scoteau afară pentru recreere”

Sciitoarea a precizat că nu a fost abuzată fizic, însă nu i-a fost oferită apă, deși de mai bine de zece ani are problem de sănătate legate de pancreas și intestine. De asemenea, ea a menționat că suferăși de slăbirea sistemului nervos. 
Scriitoare a continuat: „De cinci zile nu mi se dau medicamentele. Am diabet. Am nevoie de unregim alimentar special, dar aici pot să mănânc doar iaurt. Cineva a urinat în patul meu, iar eu nu am fost scosă afară pentru recreere. Eram tratată în așa fel încât să mi se lase urme permanente pe corp. Dacă nu ținam cu înverșunare să resist, nu am fi putut supraviețui unor astfel de condiții’’.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.