vineri, aprilie 8, 2022

Scritoare Aslı Erdoğan și-a povestit viața din închisoare: Ma tratau în așa fel încât să-mi lase urme permanente pe corp

Asli Erdogan, membru al consiliului consultative și scriitoare la Ozgur Gündem, un ziar închis temporar, a povestit despre procesul de arestare și despre condițiile din celula din penitenciarul de femei Bakirkoy.
Asli Erdogan, care ne-a explicat că are problem de sănătate și că este tratată în șa fel încât să-i rămână urme permanente pe corp, a povestit despre momentul în care a realizat că va fi arestată, spunând: „Am realizat că voi fi arestată cu un ordin primit de sus. În acel moment nu mi-a fost teamă deoarece știam foarte bine că nu am comis nicio crimă.  
Ziarul Özgür Gündem a fost închis temporar printr-o decizie luată de către instanță. Acțiunea a fost justificată prin acuzarea de „propagandă  pro-PKK”.
Lui Asli Erdogan i-au fost aduse diverse acuzații, printre care și că: ar fi făcut propagandă teroristă, ar fi membră a unei organizații, sau ar fi  provocat populația. Ea a fost arestată având acuzație principală cea de „membru al unei organizații armate teroriste”.
aslı erdogan
 “Patul meu era urina. Nici măcar nu mă scoteau afară pentru recreere”

Sciitoarea a precizat că nu a fost abuzată fizic, însă nu i-a fost oferită apă, deși de mai bine de zece ani are problem de sănătate legate de pancreas și intestine. De asemenea, ea a menționat că suferăși de slăbirea sistemului nervos. 
Scriitoare a continuat: „De cinci zile nu mi se dau medicamentele. Am diabet. Am nevoie de unregim alimentar special, dar aici pot să mănânc doar iaurt. Cineva a urinat în patul meu, iar eu nu am fost scosă afară pentru recreere. Eram tratată în așa fel încât să mi se lase urme permanente pe corp. Dacă nu ținam cu înverșunare să resist, nu am fi putut supraviețui unor astfel de condiții’’.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.